Med YouTube Premium kan du slippe for reklamer
Reklamer på YouTube:

I fremtiden kan din eneste løsning være at betale for YouTube Premium, hvis du vil se YouTube-videoer uden reklamer.

© Shutterstock

YouTube vil tvinge dig til at se reklamer

Indtil nu har du kunnet slippe udenom reklamerne på YouTube med adblocker og særlige browsere. Det kan du måske ikke i fremtiden. YouTube vil nemlig tvinge dig til at se reklamerne - medmindre du betaler.

Siden 2005 har du på hjemmesiden YouTube kunne se alt fra dybdegående filmanalyser og dokumentarfilm til fjollede videoer af mennesker og dyr, der på komisk vis kommer galt af sted.

Men der er desværre en ubehagelig overraskelse forude for brugere af videoplatformen.

YouTube er nemlig ved at teste en funktion, der nægter dig adgang til videoerne, hvis du bruger en browserudvidelse, der blokerer reklamer - en såkaldt adblocker.

Du bliver med andre ord snart tvunget til at se reklamer, hvis du vil se videoer på YouTube, medmindre du punger ud og betaler for Premium-løsningen.

LÆS OGSÅ: Denne type reklamer fjerner YouTube

YouTube låser videoerne

Det var Reddit-brugeren Sazk100, der i sidste uge opdagede, at YouTube pønser på at fjerne adgangen til videoer, hvis du har en udvidelse, der blokerer reklamer, installeret i din browser.

Senere har YouTube bekræftet planerne om at tvinge reklamerne ned over os til mediet Bleeping Computer.

Funktionen, der allerede findes på mange andre hjemmesider, låser ganske enkelt for indholdet, og du bliver i stedet mødt af en boks, der beder dig om at tillade reklamer på siden.

Hvis du vil se videoerne, skal du altså slå browserudvidelser som Adblock eller uBlock Origin fra på YouTube, og i stedet må du leve med de mange og ofte langvarige reklamer, der afspiller før, under og efter videoerne.

LÆS OGSÅ: Nu får du flere reklamer i Windows

Sådan slipper du for reklamer på YouTube

Indtil videre kan du stadig slippe for reklamer på YouTube med en adblocker som Adblock eller uBlock Origin i Chrome eller Edge. Alternativt kan du fx bruge brwoseren Brave, som har indbygget adblocker.

Eftersom funktionen endnu ikke er færdigtestet, ved vi ikke med sikkerhed, om visse browserudvidelser eller browsere med indbyggede adblockere kan omgå YouTubes blokering, når den implementeres.

Hvis ikke det er tilfældet, kan du være nødsaget til at hive betalingskortet frem, hvis du vil se YouTube-videoer uden afbrydelser. 

For med den nye funktion opfordrer YouTube dig kraftigt til at købe et YouTube Premium-abonnement.

Med sådan et abonnement slipper du nemlig for reklamer på YouTube. I skrivende stund koster kan du nøjes med et Premium Lite-abonnement for at undgå reklamer, og det koster 69 kroner om måneden for én brugerkonto.

LÆS OGSÅ: Hvad er YouTube Premium?

Måske er du interesseret i ...