Microsoft putter flere reklamer i Windows
Reklamer:

Microsoft vil nødig lade dig nøjes med at bruge Windows uden resten af firmaets produkter. Derfor dukker der reklamer op for fx One Drive , Edge og Bing overalt i Windows. 

Nu får du flere reklamer i Windows

Microsoft har i længere tid forsynet dig med reklamer for firmaets egne produkter forskellige steder i Windows, og nu skal du snart vænne dig til at se fire nye typer markedsføring i din startmenu i Windows 11.

Vi har ved adskillige lejligheder fortalt om det bekymrende i, at Microsoft har travlt med at fylde din Windows-installation med reklamer - på låseskærmen, i startmenuen, i Stifinder og i søgefeltet.

Det seneste påfund var en reklame i et fuldskærmsvindue, der dukker op efter udvalgte opdateringer og prøver at overtale dig til at installere Windows 11, hvis du stadig bruger Windows 10.

De mange reklamer er for Microsofts egne produkter: Deres kontorpakke Microsoft 365, OneDrive, browseren Edge, søgemaskinen Bing og andre produkter - og formålet er naturligvis at få flere kunder i butikken til de dele af forretningen, der genererer en løbende indtægt i modsætning til Windows. 

Ny type reklamer i startmenuen

Microsoft beskriver selv reklamerne som "treatments" - altså behandlinger - og dem er der flere på vej af.

Helt konkret tester Microsoft i øjeblikket fire nye reklamer i startmenuen i Windows 11, som sendes til de computere, hvor kunderne bruger en lokal brugerkonto - i modsætning til en Microsoft-konto.

Reklamerne er kommet med den seneste Windows 11 KB5023778-opdatering, som enten er ankommet til din pc eller er på vej til den.

Indholdet af reklamerne viser, at firmaet gerne vil have flere brugere over på en Microsoft-konto - sandsynligvis fordi de derved er nemmere at lokke over på firmaets mange abonnementsbetalte tjenester.

De fire nye reklamers indhold:

  • Log ind på din konto og gør din pc mere sikker
  • Prøv Microsoft 365 gratis ved at logge på med din Microsoft-konto
  • Gør din konto sikrere: Log ind og personliggør dine sikkerhedsindstillinger
  • Få adgang til dine filer overalt: Du får 5 GB gratis plads på OneDrive

Fire nye reklamer fra Microsoft direkte din Startmenu i Windows.
Prøv vores tilbud:

I de fire nye reklamer, som Microsoft i øjeblikket tester, forsøger firmaet at få dig til at bruge en Microsoft-konto, Microsoft 365 (kontorpakke - tidlgere Office), OneDrive og at sikre din konto bedre.

Bliver måske muligt at deaktivere reklamerne

Ligesom alle de andre reklamer, der dukker op her, der og allevegne i Windows, arbejder Microsoft efter sigende også på en indstilling, så du kan slå de nye reklamer fra i pc'ens indstillinger.

Det har en tester ved navn PhantomOcean3 opdaget i en prøveudgave af en kommende Windows 11-udgave, og muligheden lægger sig da også op af tilsvarende indstillinger, der gør det muligt at deaktivere de fleste af de øvrige reklamer i Windows. 

Nogle af reklamerne i Windows kan du allerede slå fra. Det kan du læse mere om her.

Måske er du interesseret i ...