Disse høretelefoner skal du købe
Høretelefoner?

Ved du heller ikke, hvad du skal vælge? Med vores købeguide bliver du godt klædt på til at købe de høretelefoner, som matcher dine behov. 

© Shutterstock

Spørg eksperten: Hvilke høretelefoner skal du vælge?

Det er en jungle at finde ud af, hvilke høretelefoner, du skal købe. Men det bliver meget lettere med vores store købeguide, som du kan læse her.

“Hvilke høretelefoner skal jeg købe?”

Det er et spørgsmål, vi ofte hører her på redaktionen, når venner og familie skal anskaffe sig nye høretelefoner.

Og det kan da også være noget af en jungle, for der findes et væld af forskellige produkter på markedet, der opfylder forskellige behov.

I denne artikel får du Komputer for alles testredaktørs gode råd til køb af høretelefoner.

Overvej dine behov for høretelefoner

Derfor er første skridt, når du skal købe nye høretelefoner, at spørge dig selv: Hvad skal de bruges til?

Skal du høre musik i lænestolen, føre samtaler i toget eller lytte til lydbøger på ferien? 

Der er stor forskel på, hvordan forskellige høretelefoner bruges, og derfor også stor forskel på, hvordan de ser ud, hvordan de lyder, sidder og ikke mindst hvad de koster.

I det nye nummer af Komputer for alle 7/2023 finder du vores store guide til køb af de helt rigtige høretelefoner. Her giver vi dig en stribe af gode råd og metoder til at finde de helt rigtige høretelefoner, men vi giver dig også 6 helt konkrete bud på nogle af de bedste høretelefoner på markedet lige nu.

Bliv klogere på hvilke høretelefoner du skal købe
Guide:

I det nye nummer af Komputer for alle 7/2023 kan du læse en stor købeguide til høretelefoner. 

© Komputer for alle


Du kan læse guiden i magasinet, men du kan også allerede nu læse den digitalt i Fordelszonen, hvor du får ubegrænset adgang til hele guiden, så du kan vælge helt rigtigt første gang, når du står nede i butikken.

LÆS OGSÅ: Lyt til din yndlingsmusik - helt gratis

Eksperten: Dette skal du kigge efter

Herunder har vi spurgt Morten Skeldal, som er test-redaktør på Komputer for alle om, hvad du især skal kigge efter, når du skal købe nye høretelefoner.

Hvorfor vælge store høretelefoner?

"Store høretelefoner kaldes også “on-ear” og “over-ear”-høretelefoner, fordi de sidder udenpå ørerne – altså modsat de mindre “in-ear”-høretelefoner, som sidder inde i øret.

De store høretelefoner er typisk rarere at have på i længere tid, og du behøver ikke skrue så højt op for lyden, da de bedre lukker af for støj og larm fra dine omgivelser. Ofte kan de også holde strøm i længere tid end de små in-ear-høretelefoner, fordi batteriet er større."

LÆS OGSÅ: Disse høretelefoner kan lades op af solen

Forskellige typer af høretelefoner:

On-ear sidder ørerne. Et godt valg, hvis du både vil have komfort og muligheden for at tage dem med, da de ikke fylder så meget.

Over-ear sidder over øret. De er typisk meget behagelige og de bedste til at holde larm og støj ude, men de fylder meget.

In-ear sidder inde i øret som en øresnegl. Gode at have med på farten, da de ikke fylder ret meget. 

Skal du vælge on-ear. over-ear eller in-ear høretelefoner?
Høretelefoner:

Der er overordnet tre typer af høretelefoner at vælge imellem: On-ear. over-ear eller in-ear.

Skal jeg vælge med eller uden ledning?

"De trådløse høretelefoner er i dag blevet så gode, at det er helt overflødigt at have et generende kabel dinglende mellem telefonen og dine ører. 

Det er nemt og enkelt at lytte til musik på farten, ligesom du let kan besvare opkald, mens du har begge hænder fri. Der er dog stadig dem, der sværger til kabel, blandt andet fordi det ikke kræver, at høretelefonerne skal lades op."

LÆS OGSÅ: 4 grunde til at skifte til trådløse høretelefoner


Hvor længe holder batteriet?

"De store høretelefoner har som udgangspunkt længere batteritid end de små og kan typisk holde strøm i 20 til 30 timer. 

De mindre in-ear-høretelefoner kan typisk holde strøm mellem fem og ti timer, men kan til gengæld ofte lades op i det medfølgende etui, så batteritiden kommer tættere på de 20 timer," fortæller testredaktøren.

Læs hele købeguiden og stor test

Vil du have adgang til hele høretelefon-købeguiden med endnu flere gode råd, de bedste køb på markedet lige nu og flere spørgsmål og svar, kan du læse guiden i Komputer for alle nummer 7/2023.

Du finder også guiden digitalt i Fordelszonen lige her. 

I artiklen går vi også i dybden med 6 konkrete bud på dine næste høretelefoner. 

Måske er du interesseret i ...