Trådløse hovedtelefoner er populære af den enkle grund, at du undgår en ledning, der hænger og dingler over brystet, og som bliver viklet ind i din jakke eller taske.
En ulempe er dog, at de skal lades op, og der er ikke noget værre end at løbe tør for strøm, når man sidder i toget og lytter til sin favorit e-bog.
Ganske vist er batteriets levetid blevet længere gennem årene, men trådløse høretelefoner skal stadig oplades med jævne mellemrum.
Den svenske hovedtelefonproducent Urbanista har tænkt over dette, og sammen med svenske Exeger har de derfor udviklet verdens første trådløse hovedtelefoner, der oplades via solceller.

Solcellerne sidder i en tynd folie på toppen af høretelefonernes bøjle. Én times opladning giver dig musik i ørene i tre timer.
En times sollys giver tre timers musik
Urbanistas nye model, Los Angeles, er en videreudvikling af virksomhedens Miami-hovedtelefoner. Den eneste forskel er, at hovedbuen er blevet redesignet og udvidet.
Dette skyldes, at toppen af rammen er dækket af en tynd solcellefolie, der genererer nok strøm til at oplade de indbyggede batterier.
En time udendørs i sollys genererer nok strøm til tre timers brug. Men hovedtelefonerne oplades også indendørs, fordi solcellen fungerer med alle slags lys.
Da mængden af lys indendørs er mindre end i direkte sollys, er opladningen her lidt langsommere, men hvis hovedtelefonerne placeres i et vindue i løbet af dagen, får de nok strøm til en times spilletid.
Selve lyddelen er identisk med den i Miami, det er bare hovedbuen med solcellen, der er ny.
Høretelefonerne er en over-ear-model med indbygget noise cancelling. De forbindes via Bluetooth 5.0 og understøtter både Siri og Google Assistent. Producenten siger, der er strøm til 50 timers brug på en fuld opladning.
Urbanista Los Angeles kommer i butikkerne til sommer til en vejledende pris på 1499 kroner.
Læs også: Sådan bruger du Bluetooth
Ny solcelleteknologi:
Exeger er et svensk firma, der har udviklet en helt ny solcelle-teknologi kaldet Powerfoyle.
Materialet omdanner ethvert lys til ren energi, og solcellerne kan designes til at blive integreret næsten usynligt i ethvert produkt.