Sådan gør du de bedste køb på udsalg til de billigste priser.
Udsalg:

Du kan let gøre et dårligt køb, når du går på tilbudsjagt. Her får du tips til at undgå at betale overpris.

© Shutterstock

Udsalg: Sådan undgår du at betale overpris

Du kan nemt betale overpris, når der er tilbudskampagner som januarudsalg og Black Friday, og så kan et tilsyneladende godt tilbud vise sig at være et dårligt køb. Se her, hvordan du sikrer dig den bedste pris på udsalg.

Januarudsalg, Black Friday og fødselsdagstilbud.

Der findes efterhånden en del tilbudskampagner fordelt over året, som butikker udsætter os forbrugere for i bestræbelserne på at få os til at bruge vores hårdt tjente penge.

Og er du på udkig efter ny elektronik, kan det da være særdeles fristende at svinge kreditkortet, når du besøger en webshop, som praler med store besparelser.

Men på trods af, at prisen på en spritny bærbar pc måske ser favorabel ud, kan du gøre et dårligt køb, hvor du – i stedet for at få rabat – betaler overpris for varen.

LÆS OGSÅ: Hvad er Black Friday?

Tilbudsjagt: Stor forskel på priserne

Udsalg og tilbud forbinder du formentlig med nedsatte priser. Selvom en pris er nedsat, kan du dog alligevel købe et produkt til overpris, når du handler på nettet, for der er ganske stor forskel på prisen fra forhandler til forhandler.

Det viser en analyse foretaget af PriceRunner. Ifølge Katrine Barslev, der er forbrugeranalytiker hos PriceRunner, kan du dog stadig spare penge ved blot at lave en smule detektivarbejde.

”Analysen viser, at der er kæmpe prisforskel på nogle af de mest populære varer. Det er ret heftigt, at man kan spare flere tusinde kroner, når blot man husker at tjekke prisen flere steder, inden man klikker på køb,” fortæller Katrine Barslev.

Ved januarudsalget i 2022 er det fx muligt at spare hele 2274 kroner på Apples iPhone 13, hvis man vælger den rette forhandler, viser tal fra PriceRunner.

LÆS OGSÅ: Sådan handler du sikkert på nettet

Undersøg priserne før du køber på udsalg

Du kan let komme galt afsted, hvis du går med det første tilbud, der dukker op på nettet. 

Inden du køber en vare på tilbud, er det derfor en god idé at slå koldt vand i blodet og undersøge priserne hos de forskellige forhandlere.

Det forklarer Katrine Barslev.

”Udsalg er en kanon mulighed for at få det, du ønsker dig, til en bedre pris. Vær dog varsom med at hoppe på det første og bedste tilbud. Sammenlign altid prisen hos andre e-handlere, så du ser, om du virkelig gør en god handel. Det kan være let at lade sig rive med, når man ser blinkende tilbudsreklamer. Hold hovedet koldt, for impulskøb er hverken gode for din pengepung eller miljøet”, siger forbrugeranalytiker hos PriceRunner Katrine Barslev.

I Danmark kan du bruge PriceRunners hjemmeside til at undersøge priser ved at søge på det produkt, du er interesseret i, og efterfølgende gennemgå en oversigt over priserne.

På den måde sikrer du dig, at du faktisk sparer penge, når du køber en vare på tilbud.

> Klik her for at gå til PriceRunners hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Sådan bytter du en julegaver, som er købt på nettet

Pas på falske tilbud

Støder du på en webbutik, der har særligt gode tilbud på ellers dyre varer som fx en iPhone eller et designermøbel, skal du tænke dig grundigt om. 

Hvis et tilbud virker lidt for godt til at være sandt, er det som bekendt ofte tilfældet.

Det vrimler nemlig desværre med svindelbutikker på nettet, hvor bagmændene kun ønsker at snyde dig. Du kan mindske risikoen for at blive udsat for svindel, hvis du undersøger webshoppen, før du betaler.

Det kan du fx gøre ved at bruge sikkerhedsfirmaet Trend Micros linktjekker. Indsæt blot URL-adressen på hjemmesiden, du vil undersøge, og klik på Check now. Så får du klar besked, om hjemmesiden er farlig.

> Klik her for at bruge linktjekkeren.

Sådan handler du sikkert på nettet

Du kan også tjekke hjemmesiden ved at søge på nettet efter andres erfaringer med butikken, eller du kan undersøge, hvem der står bag webbutikken.

Læs mere om, hvordan du handler sikkert på nettet i denne artikel. 

I ugerne op til tilbudskampagner som eksempelvis Black Friday er det desuden ofte set, at butikker hæver prisen på en vare, som senere hen kommer på udsalg, hvor varens pris er sænket gevaldigt.

Således kan et tilbud fremstå bedre, end det reelt set er, og derfor er det også en god idé, at undersøge produktets prisudvikling, før du køber.

Måske er du interesseret i ...