Med RSS får du serveret en liste over nyheder fra hjemmesider, du følger - og du får dermed selv fuld kontrol over, hvad du vil læse.
RSS-feeds:

Med RSS får du serveret en liste over nyheder fra hjemmesider, du følger - og du får dermed selv fuld kontrol over, hvad du vil læse. 

Abonnér på dine favoritsider i Chrome

Snart får Google Chrome en ny funktion, der gør det let at få nyt fra dine favorithjemmesider - uden at du behøver besøge siderne.

Du har garanteret nogle hjemmesider, som du tjekker jævnligt for at se, om der er sket noget siden sidst.

Snart behøver du ikke besøge disse sider - du kan blot få besked direkte i browseren, når der er nyt indhold på dine favorithjemmesider.

Med den nye funktion i Google Chrome, samler du ved hjælp af RSS dine sider ét sted, så du slipper for at åbne 10 forskellige sider.

I stedet får du et smart og samlet overblik over de sider, du selv har valgt.

Læs også: Sådan bruger du browserudvidelser i Chrome

Hvad er RSS?

RSS er en genial teknologi, der gør det muligt at abonnere på nyt fra forskellige hjemmesider, som så dukker op i en særlig menu. Her har du muligheden for at klikke dig, åbne hjemmesiden og læse videre.

Det betyder fx, at du kan få et hurtigt overblik over de seneste nyheder, hvis du abonnerer på forskellige nyhedssider, og du slipper dermed for at skulle besøge hvert medies hjemmeside for at få det samme overblik.

Fanger en nyhed din interesse, kan du klikke ind på linket i RSS-feedet og læse hele historien på den pågældende hjemmeside.

RSS står for “Really Simple Syndication," og det kan lettest beskrives som et digitalt bogmærke. En hjemmeside leverer et RSS-feed, som du kan læse med en RSS-reader - og det er sådan en læser, du nu får direkte i Chrome. 

Som at have din egen nyhedstjeneste

I princippet fungerer RSS lidt som nyhedsfeedet i Facebook eller nyhedstjenester som Samsungs Upday eller startsiden i Edge eller Chrome. 

Den store forskel er blot, at det er dig, der suverænt bestemmer, hvad du vil se i dit feed - og ikke sociale netværks algoritmer eller smalle økonomiske interesser. 

Dine udvalgte nyheder er altså kun baseret på, hvilke sider du følger - og ikke på hvilke typer af historier, du tidligere har klikket på i Google, på Facebook og andre steder. 

Sådan en tjeneste har du faktisk allerede i Windows. Den beskriver vi i artiklen: "Se alle dine nyheder direkte fra Skrivebordet i Windows"

Funktionen er på vej i Chrome-browseren

Sidste år opdaterede Google Chrome-browseren på Android-telefoner med en RSS-læser, som dog skal aktiveres i de eksperimentale indstillinger.

Det gør du ved at skrive chrome://flags i adresselinjen og taste Enter. 

Nu er den næste store opdatering til Chrome til pc klar til test hos udviklerne, og her har entusiaster opdaget, at RSS-læseren også er blevet inkluderet i pc-udgaven af browseren.

Helt konkret er RSS-funktionen blevet opdaget i koden til ChromeOS 106.

De funktioner, der opdages i Chromes udviklingsudgaver, dukker som oftest også op i den færdige opdatering til Chrome, så vi kan godt regne med, at der dukker en RSS-læser op i en kommende opdatering til Google Chrome.

Følg også seneste nyt fra Komputer for alle

Her på Komputer for alle har vi også et RSS-feed, som du kan bruge med den nye funktion i Chrome.

Du skal blot indtaste eller kopiere følgende adresse ind i RSS-læseren:

https://komputer.dk/feed

Herefter vil du få besked i browseren, når der er nye artikler tilgængelige på vores hjemmeside.

Det virker også med alle andre RSS-læsere på telefon eller pc.

> Læs også: Sådan slipper du for irriterende notifikationer på din mobil

Du kan også følge nyhederne på Komputer for alle ved at indtaste https://komputer.dk/feed, når du skal tilføje et nyt RSS-feed.
Komputer for alle:

Du kan også følge nyhederne på Komputer for alle ved at indtaste https://komputer.dk/feed, når du skal tilføje et nyt RSS-feed.

Måske er du interesseret i ...