Slip for notifikationer på din Android-telefon
Notifikationer:

Du kan let blive overvældet, hvis du ikke slår nogle notifikationer fra på din telefon. Det er heldigvis let at gøre. Vi viser dig hvordan. 

Slip for notifikationer på din telefon

Bimler og bamler din mobil, hver gang der kommer en sms, en besked på Messenger eller et opslag i en Facebookgruppe? Du kan let slå notifikationer fra, så du ikke forstyrres i tide og utide.

Telefonen er et vidunderredskab, som giver dig kontrollen over en række ting, som du kun kunne drømme om for et årti siden.

Men nu bliver det vel ikke sådan, at telefonen også har taget kontrollen over dig?

Mange apps "lever" af at kunne forstyrre dig med notifikationer på startskærmen eller i toppen af skærmen - ofte ledsaget af en lyd. Faktisk er det den eneste måde, de kan gøre dig opmærksom på deres eksistens, hvis du ikke bruger dem.

Men selvfølgelig er det dig, der skal bestemme, hvilke apps, der må forstyrre dig og hvornår. Det hjælper vi dig med her.

Forklaringerne herunder tager udgangspunkt i Android på en OnePlus-telefon, men fremgangsmåden er stort set den samme på andre telefoner.

Stop for notifikationer fra en bestemt app

Der er flere måder, hvorpå du kan stoppe for notifikationer. Det letteste er, at tage hånd om den notifikation, der irriterer dig, når den dukker op på skærmen. 

  1. Når du modtager en notifikation på skærmen, holder du fingeren nede på den. Efter et øjeblik kommer der nogle valgmuligheder frem.
  2. Her vælger du  Deaktiver notifikationer. Du får nu ikke flere beskeder fra app'en

Denne mulighed findes på flere Android-modeller, mens det ikke er en mulighed på fx iPhone. 

På de fleste mobiler kan du i stedet gå til telefonens indstillinger og vælge indstillinger for apps eller notifikationer. Her kan du så redigere indstillingerne for de enkelte apps. 

Slip for notifikationer på iPhone

  1. Åbn fin iPhones indstillinger
  2. Scroll ned i bunden, hvor du finder en liste over dine apps
  3. Klik dig ind på de enkelte apps for at ændre indstillinger for denne app. Vælg notifikationer og vælg her, om du vil tillade notifikationer fra denne app - og hvordan de skal se ud. 

Slip helt for beskeder i en periode

Hvis du generelt generes at notifikationer, kan du slå tilstanden "Forstyr ikke" til på din Android-telefon. 

Det kan fx være i nattetimerne, eller hvis du simpelthen har brug for at arbejde uforstyrret. Du gør som beskrevet her:

  1. Træk ned fra oven på din telefon, og vælg Forstyr ikke. Klik dernæst på tandhjulet.
  2. Vælg nu Lyde & Vibration
  3. I næste vindue vælger du Forstyr ikke 
  4. Vælg nu Tænde automatisk. Punktet kan også hedde Skemaer
  5. Til sidst sætter du nu markering ved fx Sover. Så slår Forstyr ikke til at nattetimerne fremover.

iPhone har samme muligheder. Her hedder funktionen også Forstyr ikke, og du indstiller den gennem telefonens indstillinger. Herefter kan du aktivere og deaktivere den fra dit kontrolcenter, som du let finder ved at swipe fra højre hjørne af skærmen.

Bloker beskeder i Windows

Der er mange andre situationer, hvor du forstyrres i dit arbejde at påtrængende beskeder. Det gælder fx på din Windows-pc. 

I Fordelszonen finder du en lille guide til at slå notifikationer fra i Windows samt flere detaljer om, hvordan du gør på din iPhone og Android. 

> Læs artiklen i Fordelszonen her

Måske er du interesseret i ...