Anmeld profiler og opslag på Facebook
Anmeld på Facebook:

Overdynges du af dårligt sprog eller dét, der er værre? Så meld det til Facebook.

Sådan anmelder du krænkende indhold på Facebook

Tonen er til tider hård på Facebook, men du behøver ikke passivt lægge ører til infamiteterne. Her fortæller vi dig om dine muligheder for at anmelde personer og opslag, som overskrider dine grænser.

Det er en offentlig hemmelighed, at Facebook både er en festplads og en kampplads.

Mens langt de fleste af os holder sig på stregen, sker det ganske ofte, at debatten løber løbsk og folk bliver så grove og personlige, at vores grænser overskrides.

Nu er der imidlertid godt nyt for os, der synes debatten er for skinger. 

EU har nemlig besluttet, at du let skal kunne anmelde opslag og profiler, som går over stregen.

Læs også: Sådan spotter du en falsk Facebook-profil

EU stiller krav til giganterne

Den hårde tone er også blevet hørt i Bruxelles. Her har EU netop som vedtaget en lov, der stiller krav om, at alle større sociale tjenester (med over 45 millioner brugere) skal stille et værktøj til rådighed, som brugerne kan benytte til at klage over andre brugeres grove tone.

Læs også: Sådan undgår du at blive hacket på Facebook og Instagram

Kravet fra EU er en del af den såkaldte Digital Services Act (DSA), som EU netop har indført og som på flere andre områder skal forbedre brugernes tryghed på nettet.

Mange store sociale medier, som fx Facebook og Instagram har dog allerede et stykke tid haft et klageværktøj, og det er det, vi gennemgår i denne artikel, så du fremover ved, hvordan du skal agere over for grove udmeldinger fra venner og fjender på Facebook.

Fremgangsmåden kan naturligvis også bruges til at anmelde spamopslag og falske Facebook-profiler.

Sådan anmelder du et opslag på Facebook

Den letteste metode til at anmelde et opslag på Facebook er at benytte dig af indstillingerne på selve opslaget. 

Du gør som følger for at gøre Facebook opmærksom på spamopslag, grovheder og egentlige lovbrud.

 1. Klik på de tre prikker øverst til højre på selve Facebook-opslaget.
 2. Vælg nu Anmeld opslag.
  Bemærk også de andre muligheder for at give udtryk for din utilfredshed. Facebook reagerer typisk kun på rigtigt grove opslag, så hvis et opslag blot ikke falder i din smag, kan det være en mere passende reaktion blot at blokere afsenderen i en periode.
 3. Nu vises en ny lang menu, hvor du skal angive, hvad der er galt med opslaget. Det kan fx være, at det viser vold, nøgenhed eller noget direkte ulovligt. I sidste tilfælde vælger du Anmeld ulovligt indhold.
 4. I de næste par vinduer skal du specificere, hvad du finder ulovligt, det kan fx være ærekrænkelse af din person. Til sidst indsender du formularen til Facebooks ansatte.
 5. Herefter kan du afvente Facebook svar på din anmeldelse. Du får en notifikation, når de har set på sagen.

Læs også: Eksperternes bedste tips til Facebook

Report Facebook.
Anmeld opslag på Facebook:

Klik på de tre prikker på opslaget for at reagere på det, som ikke behager dig. Herefter får du rig mulighed for at uddybe din anmeldelse. Du kan blandt andet anmelde et opslag for spam, falske oplysninger, hadefuld retorik eller chikane. 

Sådan anmelder du en Facebookprofil

Du har også mulighed for at anmelde en person, som gentagne gange opfører sig krænkende - eller som du tror, er falske eller udgiver sig for at være en anden.

Her skal du først besøge vedkommendes Facebook-profil.

 1. Besøg profilen for den person, du vil anmelde. Det gør du ved at klikke på vedkommendes navn.
 2. Klik på de tre prikker øverst til højre på profilsiden
 3. Vælg nu Find hjælp, eller anmeld
 4. Nu kan du angive, om personen slår upassende indhold op, foretager sig noget ulovligt, udgiver sig for at være en anden eller på anden vis bryder med den gode tone eller Facebooks retningslinjer. 
 5. Foretag dine valg i de følgende menuer for at specificere, hvad personen har gjort sig skyldig i.

> Læs også: Tjek nu: Hvad kan andre se om dig på Facebook?

Hvad sker der, når du anmelder på opslag på Facebook

Når du anmelder et opslag eller en profil på Facebook, gennemgår de anmeldelsen og vurderer, om det overskrider Facebooks fællesskabsregler. En anmeldelse er ikke ensbetydende med, at indholdet bliver fjernet.

Din anmeldelse er fortrolig. Personen bag det opslag eller den profil, du anmelder, får altså ikke besked om, hvem der har anmeldt dem. 

Den eneste undtagelse er, hvis du anmelder krænkelser på ophavsret. Hvis nogen bruger billeder eller tekster på deres Facebook-profil, som du har ophavsretten til, kan du anmelde dette. Kun i det tilfælde vil personen få information om, hvem der har anmeldt.

Læs også: Hvad er Facebook Messenger?

Måske er du interesseret i ...