Det kan være en rigtig god idé at gøre din Facebook-profil privat.
Gør din Facebook-profil privat:

Det kan være en rigtig god idé at gøre din Facebook-profil privat, hvis du vil undgå at få din identitet stjålet på nettet. 

© Shutterstock

Derfor skal du gøre din Facebook-profil privat

Hvis du har en åben Facebook-profil, som alle kan se, bør du kraftigt overveje at gøre den privat. Dine informationer kan nemlig være guld værd for en hacker, som vil stjæle din identitet.

Er din Facebook-profil og de tilhørende private oplysninger, fotos og opslag synlige for alle, kan du komme i store problemer.

På sociale medier - og især på Facebook, hvor der er næsten 3 milliarder profiler - kan de kriminelle nemlig nemt få fat i private oplysninger, som fx kan blive brugt til at stjæle din identitet.

Hvis du bliver udsat for identitetstyveri, kan det have både økonomiske og psykiske konsekvenser. Derfor bør du gøre din Facebook-profil så privat som muligt, og det er heldigvis blevet let at gøre.

LÆS OGSÅ: Vær på vagt, når du sælger ting på nettet

Sådan gør du din Facebook-profil privat

Hvis du gør din profil privat, så dine oplysninger ikke kan ses af alle, bliver det selvsagt sværere for svindlerne at stjæle din identitet på Facebook. Og det er faktisk ganske let at gøre Facebook-profilen privat takket være et smart værktøj.

Facebook har nemlig lavet en brugervenlig guide til netop dette, hvor du gennemgår alle oplysninger på din Facebook-profil og nemt styrer, hvem der kan se oplysningerne. 

Du finder vejledningen således:

  1. Log ind på Facebook.
  2. Klik på ikonet med dit profilbillede øverst til højre.
  3. Vælg Indstillinger og privatindstillinger.
  4. Klik på Kontrol af privatindstillinger.

Her ser du fem vejledninger, som du kan klikke på. Det er en god idé at gennemgå dem alle for at være helt sikker på, at du deler så lidt som muligt med offentligheden.

LÆS OGSÅ: Pas på phishing: Her er de farligste tjenester

Sådan undgår du identitetstyveri på nettet

Identitetstyveri kan ikke alene være en ubehagelig oplevelse. Det kan også have uoverskuelige økonomiske konsekvenser. Du risikerer blandt andet at få lænset din konto for penge, eller at svindlere opretter lån i dit navn.

LÆS OGSÅ: Sådan får du din identitet stjålet på nettet

Du kan dog tage en række forholdsregler for at mindske risikoen for at blive udsat for identitetstyveri på nettet, og i Komputer for alle nummer 10/2023 kan du læse præcist, hvordan du beskytter dig.

Her fortæller vi også, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude, og du bliver udsat for identitetstyveri.

Har du abonnement på Komputer for alle, kan du læse en PDF-version af artiklen i Fordelszonen. Klik her for at læse artiklen.

LÆS OGSÅ: 15 millioner ofre svindlet af grove låneapps

Måske er du interesseret i ...