Facebook
Facebook

Du kan nu slette opslag fra din Facebook-væg meget hurtigere 

© Shutterstock

Ryd lettere og hurtigere op på Facebook

Facebook har nu gjort det lettere for dig at fjerne opslag fra din Facebook-væg, så du kan få ryddet ordentligt op på din profil.

10. juni 2020 af Martin Lorentsen

Facebook er et fremragende tidsfordriv og et godt sted at holde kontakten med gamle venner og familiemedlemmer. 

De fleste af os har brugt mange timer på Facebook, og de fleste af os har på et eller andet tidspunkt haft behov for at slette et Facebook-opslag (eller flere).

Nu har Facebook gjort det lettere at rydde op på væggen, så du kun deler de minder, som du ønsker, dine venner eller andre skal se.

Lettere at slette gamle opslag

Facebook-opslag, du vil have slettet, kan du måske have lavet ved en fejl, eller også har du fortrudt det, du skrev. 

Måske har en ven været lige lovligt drillesyg og lagt fjollet indhold ind på din Facebook-væg, eller også er din væg fyldt med minder, som du ikke har lyst til at blive eksponeret for på daglig basis.

Du har i lang tid kunne slette opslag fra din Facebook-væg, men det kan være en omstændig omgang at rulle gennem flere års aktivitet på det sociale medie. 

Facebook har derfor lavet en løsning, der gør det lettere at slette indhold på din væg. 

LÆS OGSÅ: Sådan bestemmer du over notifikationerne på Facebook

Sådan bruger du den nye funktion

Facebooks nye funktion lader dig hurtigt få et overblik over alle opslag på din væg, og så kan du nemt markere lige så mange opslag, som du har lyst til og fjerne dem alle på én gang. 

Funktionen lader dig også bruge filtre. Det er ekstremt nyttigt, da det giver dig mulighed for at sortere yderligere i opslagene og endnu hurtigere kommer af med de opslag, du ønsker at fjerne.

Du kan sætte et filter, så du kun ser opslag, du selv har lavet, eller kun ser opslag, andre har lavet.

Du kan også kombinere med et filter, hvor du angiver et tidsrum for, hvornår diverse opslag er lavet.

LÆS OGSÅ: Facebook: Gem dine opslag på din pc

Sådan gør du på en Android-telefon:

  1. Gå ind på din profils side og tryk på de tre prikker ved siden af Føj til historie.
  2. Tryk nu på Administrer opslag.
  3. Nu kan du rulle din aktivitet igennem og markere de opslag, du vil fjerne. Markér et eller flere opslag og tryk på Næste.
  4. Tryk så på Slet opslag eller Skjul på tidslinje. Bemærk, at du ikke kan slette andre menneskers billeder, som du er tagget på, men du kan fjerne tagget og skjule det på din tidslinje.

LÆS OGSÅ: Slip for malware på Facebook

Brug filtre på Facebook
Brug filtre

Tryk på Filtre i øverste venstre hjørne, og du har nu mulighed for at sortere yderligere i dine opslag. 

© Komputer for alle

Sådan gør du på en iPhone:

  1. Gå til din profilside via menuen, som du finder ved at trykke på de tre streger nederst til højre.
  2. Klik nu på de tre prikker ved siden af knappen Føj til historie.
  3. Vælg Aktivitetslog.
  4. Øverst kan du nu vælge Administrer opslag.
  5. Nu kan du markere opslag og vælge, om de skal arkiveres eller slettes. Du kan også filtrere på kategorier, dato og personer under filtre øverst. 

Sådan gør du på computeren:

  1. Gå til din profilside - fx ved at klikke på dit navn i den øverste menulinje.
  2. Under feltet, hvor du skriver et nyt opslag, klikker du på Administrer opslag.
  3. Nu kan du vælge de opslag, du ønsker at arkivere eller slette. Du markerer ved at klikke på firkanten i øverste højre hjørne af opslaget. 
  4. På computeren kan du også slette opslag for en hel måned på én gang, hvis du ønsker det. Så markerer du blot ud for den pågældende måned. 
  5. I menuen til venstre kan du filtrere dine opslag fx indenfor et år. Her kan du også sortere på de billeder, du er tagget i, hvorefter du har mulighed for at fjerne et tag fra et billede. 

Læs også: Hvad sker der med din Facebook-konto, når du dør? Sådan vælger du eftermælekontakt på Facebook

Måske er du interesseret i ...