Facebook Leak phone numbers 2019

Millioner af telefonnumre er blevet kompromitteret i endnu en pinlig sag for Facebook.

417 millioner telefonnumre lækket af Facebook

Dit telefonnummer er ikke i sikre hænder hos Facebook. IT-mediet Techcrunch har fået fingre i en database med over 400 millioner Facebook-brugere med tilknyttede telefonnumre. Databasen lå ukrypteret på en server.

11. september 2019 af Steffen Nielsen

Da Facebook i forbindelse med Donald Trumps valg-triumf var involveret i den såkaldt Cambridge Analytica-skandale, lovede tjenesten store forbedringer for folks privatliv. 

Et af de tiltag, som blev implementeret sidste år, var, at telefonnumre på Facebook-profiler i langt højere grad skulle holdes væk fra nysgerrige blikke. 

Alligevel er Facebook havnet i endnu en skandale.

Telefonnumre fjernet fra Facebook-profiler

Planen blev ført ud i livet for et år siden. Det er således ikke længere muligt at søge sig frem til Facebook-brugere ved at søge på deres telefonnumre.  

I samme årsag kan robotter nu ikke længere hente data (høste) fra folks Facebooks-profiler og fx bruge dem til markedsføringsformål.

Set i det lys, er det ekstra uheldigt, hvad der nu er sket.

417 millioner telefonnumre lækket

Teknologimediet TechCrunch har fået adgang til en database med cirka 417 millioner telefonnumre med tilhørende tilknytning til Facebook-konti. 

Databasen ligger offentligt tilgængeligt på nettet, og kan tilgås af enhver, der kender internetadressen. Den er ikke kodeordsbeskyttet.

I følge Facebook er data i databasen høstet fra Facebook-profiler af robotter inden privatlivstiltaget blev sat i søen for et år siden. Det vides ikke, hvem der står bag.

Størstedelen af de lækkede telefonnumre stammer fra amerikanske, britiske og vietnamesiske Facebook-profiler. Der er ingen oplysninger om danske telefonnumre i databasen.

Måske er du interesseret i ...