Få bedre trådløst netværk med en repeater
Repeater:

Med en repeater som denne kan du forbedre det trådløse netværk i hjemmet.

© Shutterstock

Få bedre trådløst netværk med en repeater

En Wi-Fi-repeater kan være løsningen, hvis du har problemer med den trådløse netværksdækning i et specifikt rum i hjemmet.

Trådløse netværk er en skøn opfindelse, men det hænder, at dækningen ikke er helt i top i samtlige rum i hjemmet. 

Det kan fx ske, at du bliver smidt af det trådløse netværk, hver gang du er i køkkenet.

Dårlig netværksdækning kan være til stor frustration, men du kan løse problemet med en repeater. En repeater, også kendt som en extender - eller på godt dansk en Wi-Fi-forstærker - er et lille apparat, der forstærker signalet fra din router.

Repeateren monteres blot i en stikkontakt i det rum, der skal have bedre Wi-Fi-dækning. Herefter forbinder du repeateren med routeren, og så sørger repeateren for at "gentage" signalet, så du ikke længere oplever netværksproblemer i det givne rum.

LÆS OGSÅ: Wi-Fi 6E: Nu bliver trådløst netværk endnu hurtigere

Wi-Fi-Repeater: 3 gode bud

Repeatere findes der mange af, og det kan være svært at vælge den rette. 

Der er stor forskel på repeaterne, og nogle fungerer ikke kun dårligere. De optager også mere plads i stikkontakten, så nabostikket fx bliver blokeret.

Derfor har vi fundet tre gode repeatere, som du trygt kan købe, hvis du har brug for at forbedre netværksdækningen derhjemme.

1. AVM Fritz!Repeater 1200

Repeateren med det lidt spøjse navn AVM Fritz!Repeater 1200 er en overordnet set glimrende repeater. Repeateren udvider det trådløse netværk til både trådløse enheder og enheder forbundet med kabel.

Repeateren bruger Wi-Fi 5-standarden på både 2,4-GHz- og 5-GHz-båndet, og den kan købes til cirka 530 kroner.

I vores test fik repeateren karakteren 9,3, og du kan læse hele testen i Testzonen her

2. D-Link DAP-1620

D-Link DAP-1620 er en repeater, der nemt øger rækkevidden på det trådløse netværk. Repeateren er let at forbinde med routeren, for du skal blot trykke på WPS-knappen på repeateren og routeren, og så bliver de lynhurtigt forbundet.

Repeateren har ikke en imponerende hastighed, men rækkevidden er solid, og prisen på cirka 350 kroner er i den lave ende.

I Komputer for alles test fik D-Link DAP-1620 karakteren 8,1. Læs hele testen her

3. Asus RP-AC53 AC750

Repeateren fra Asus, RP-AC53, er en genial repeater, da repeaterens strømstik gør, at stikkontakten, den er sluttet til, stadig kan bruges til andet. Repeateren er ikke blandt de hurtigste, men alligevel leverer den solid dækning i et acceptabelt tempo.

Asus RP-AC53 AC750 koster cirka 400 kroner, og i vores test scorede repeateren 8,4. Læs testen i Testzonen her.

> Lige nu kan du få en WiFi-forstærker for 0 kroner, når du køber to numre af magasinet Komputer for alle for 119 kroner inkl. porto.

Sådan dækker en Wi-Fi-repeater

En repeater er et godt valg til at forbedre netværksdækningen, hvis du kun har behov for at gøre dækningen bedre i et specifikt rum. Har du brug for omfattende dækning i hele hjemmet, skal du finde en anden løsning.

I Komputer for alle blad 18/2022 kan du læse meget mere om, hvordan du får bedre netværksdækning i hele hjemmet. 

Vi præsenterer tre forskellige løsninger til tre forskellige typer hjem og klæder dig på til at vælge den rigtige løsning.

Har du abonnement på Komputer for alle, kan du læse en PDF-version af artiklen her.

Hvis du ikke har tegnet abonnement på Komputer for alle, kan du gøre det ved at følge dette link. Lige nu kan du ovenikøbet få en Wifi-repeater med som gave.

LÆS OGSÅ: Få verdens hurtigste trådløse netværk derhjemme

Måske er du interesseret i ...