Den nye Wi-Fi 6E-standard giver mere båndbredde og mindre forsinkelse på det trådløse netværk.
Wi-Fi 6E

Den nye Wi-Fi 6E-standard giver mere båndbredde og mindre forsinkelse på det trådløse netværk.

© Shutterstock

Wi-Fi 6E: Nu bliver trådløst netværk ENDNU hurtigere

Nu bliver der plads til at koble endnu flere apparater i hjemmet på det trådløse netværk. En ny standard åbner et helt jomfrueligt bånd til brug for trådløse enheder. Den første router er allerede på vej!

Det er ikke så frygeligt længe siden, vi bød den nye trådøse standard Wi-Fi 6 velkommen, og nu er organisationen, Wi-Fi Alliance, der står bag Wi-Fi, klar med en endnu hurtigere teknologi til trådløse netværk.

Den nye standard, Wi-Fi 6E, er en omfattende opgradering i forhold til Wi-Fi 6. 

Den største nyhed er, at der kommer et helt nyt bånd til det trådløse signal. Hidtil har vi kunnet vælge mellem 2,4 og 5 GHz, men de to bånd bliver hurtigt fyldt i tæt bebyggede områder, hvor hver enkelt husstand har masser af apparater koblet på netværket. 

> Læs også: Wi-Fi 6 - lynhurtigt internet i hele huset

Nyt 6 GHz frekvensbånd med Wi-Fi 6E

Den voldsomme vækst i videosamtaler, tv-streaming og smart home-produkter betyder, at de mange trådløse forbindelser forstyrrer hinanden og sænker overførselshastigheden.

Wi-Fi 6E løser det problem med et nyt på frekvensbånd på 6 GHz, der vil være med til at aflaste de to eksisterende bånd.

Wi-Fi Alliance regner med, at der allerede i løbet af 2021 vil blive solgt 338 millioner apparater med Wi-Fi 6E.

Vil du lære mere om at sætte det perfekte trådløse netværk op, kan du tage vores kursus i Fordelszonen. Her lærer du let og hurtigt, hvordan du kan optimere dit netværk i hjemmet.

> Se kurset i Fordelszonen her

Den første Wi-Fi 6-router er på trapperne

Netværksfirmaet Netgear er først med en router, der kan bruge den nye Wi-Fi 6E-standard.

Hvis du investerer i routeren Nighthawk RAXE500 vil du (i hvert fald i begyndelsen) have 6 GHz-båndet for dig selv, der hvor du bor.

Routeren byder på Wi-Fi-hastigheder på op imod 10,8 Gigabit/sekund via 6 GHz-båndet – helt uden forstyrrelser og overbelastning.

Routeren kan endnu ikke købes i butikkerne, men den dukker op i løbet af 2021 til en pris, som indtil videre også forbliver en hemmelighed.

Routeren er ikke ligefrem diskret med sine to store antennevinger.
Netgear Nighthawk RAXE500

Wi-Fi 6E- routeren fra Netgear er ikke ligefrem diskret med sine to store antennevinger.

© Netgear

Netgear Nighthawk RAXE500 - tekniske specifikationer:

  • Nyt 6GHz-bånd – op imod 200 procent mere tilgængeligt spektrum end dual-band (5GHz og 2.4GHz) W-iFi alene.
  • Ultra-lav forsinkelse (latency) – meget få enheder på det nye 6GHz-bånd betyder mindre forsinkelse (latency) for gamere og realtids-trafik.
    • Flere High-bandwidth-WiF-i-kanaler – lynhurtigt internet og færre forstyrrelser med tre gange flere 160MHz Wi-Fi-kanaler.

  • 12-streams Tri-band Wi-Fi – fire streams af 6GHz, fire streams af 5GHz og fire streams af 2.4GHz giver mere tilgængelig båndbredde og mindre netværksmæssig forstoppelse for alle enheder på Wi-Fi-netværket.
  • Multi-Gig Ethernet Port 2.5G – 2,5 gange hurtigere kablet overførsel end den typiske Gigabit-port, som kan bruges både til LAN og Internet-tilslutning.
  • 5 Gigabit Ethernet-porte – tilslut flere kablede enheder for hurtigere filoverførsel og uafbrudt tilslutning.
  • Optimerede antenner – påsæt antennerne og så er du i gang. Nighthawk RAXE500-antennerne er optimerede fra fabrikken for at give dig den bedste Wi-Fi-oplevelse.
  • NETGEAR Armor Cybersecurity til dit hjem –– Avanceret netværksbaseret cybersikkerhed for alle dine enheder. 
  • Automatiske firmware-opdateringer – de seneste sikkerhedsopdateringer sker automatisk, uden at du bliver forstyrret.

Måske er du interesseret i ...