Find alle oplysninger om dig selv på Google
Find alle oplysninger

Med et par smarte tricks kan du finde mange flere søgeresultater om dig, når du søger efter dig selv på Google.

© Shutterstock

De bedste tips til at finde dig selv på Google

Du finder ikke samtlige resultater på nettet, der omhandler dig, hvis du blot søger efter dit navn på Google. Her får du tre tips til at forbedre søgningen og få mere præcise resultater.

At søge efter sig selv på Google lyder måske ganske simpelt. 

Du åbner browseren, finder vej ind til Google og skriver dit navn i søgefeltet. Og efter få sekunder får du en række resultater, hvor dit navn indgår.

I virkeligheden er det dog ikke helt så simpelt. For Googler du dit navn på den måde, ser du slet ikke alle resultater om dig.

Der kan nemlig gemme sig mange flere saftige detaljer om dig og din person på nettet, som først dukker op, når du bruger bestemte metoder til at finde dig selv på Google. 

Derfor løfter vi sløret for de bedste tips, når du skal søge efter dig selv på Google.

LÆS OGSÅ: Slet dine seneste Google-søgninger for altid

1. Brug citationstegn

Når du søger efter dit navn på Google, er det en god idé at lave en søgning, hvor du skriver navnet i citationstegn. 

Gør du det, viser Google nemlig udelukkende søgeresultater, hvor hele navnet indgår. Det er særligt smart, hvis du har flere navne fx mellemnavne, som du gerne vil inkludere eller ekskludere.

Hvis du fx hedder John Peter Hansen, skal du altså skrive “John Peter Hansen” på Google i stedet for blot at skrive John Peter Hansen.

Undlader du citationstegnene, vil du også få resultater for både John, Peter og Hansen. 

2. Søg på én bestemt side

På Google er det muligt kun at få vist søgeresultater fra én bestemt hjemmeside. Hvis du fx ved, at dit navn figurerer et sted på komputer.dk, kan du få Google til kun at vise resultater fra den givne hjemmeside, hvor dit navn indgår.

Skriv site: foran din søgning efterfulgt af hjemmesidens navn. Det kunne eksempelvis være site:komputer.dk John Hansen - så vil du få de resultater på www.komputer.dk, hvor dit navn står.

3. Søg efter særlige filtyper

Det er ikke sikkert, at dit navn kun indgår i ren tekst på hjemmesider. Du kan sagtens også optræde i specifikke filer som et foto eller et PDF-dokument, som er uploadet til nettet. Vil du opklare dette, er det også en let sag på Google.

Skal du fx finde en PDF-fil med dit navn, skriver du filetype:pdf John Hansen. Metoden virker også med andre filtyper, hvis du erstatter pdf med en anden filtype som fx docx.

LÆS OGSÅ: Windows 11: Se hvilke programmer, der snager i dit privatliv

Sådan får du Google til at glemme dig

Det kan være ganske ubehageligt, hvis der dukker private oplysninger op om dig eller lignende indhold af personlig eller måske endda krænkende karakter, når man Googler dit navn. 

Men heldigvis er der hjælp at hente.

I Komputer for alle nummer 20/2022 viser vi nemlig, hvordan du får Google til at fjerne søgeresultaterne om dig, og det er faktisk din ret som EU-borger at kræve at blive fjernet fra søgeresultater.

Har du abonnement på Komputer for alle, kan du hente en PDF-version af artiklen her

Klikker du her, kan du blive abonnent og dermed få adgang til artiklen og utallige nyttige programmer i Fordelszonen.

LÆS OGSÅ: Få styr på, hvilke data, dine apps har adgang til

Måske er du interesseret i ...