Slet let din Google-historik
Google:

Vi lægger meget af vores privatliv i hænderne på søgegiganten Google, men nu bliver det lettere at slette inkriminerende søgninger. 

Slet dine seneste Google-søgninger for altid

Nu bliver det nemmere at slette den seneste søgehistorik fra din Android-telefon. Google er på vej med ny funktion, der hjælper dig med at sikre dit privatliv.

Søgemastodonten Google har netop bekræftet, at firmaet er på vej med en ny og smart funktion til Android-telefoner, der gør det endnu lettere at sikre privatlivet.

Med den nye funktion slipper du for besværlige mellemregninger, hvis du bare vil slette din seneste historik over søgninger.

Med et enkelt klik, kan du nemlig slette din søgehistorik, så ingen andre kan se, hvad du har søgt på.

> Læs også: Din Google Chrome er ikke så privat, som du tror

Slet de seneste 15 minutters søgehistorik

Som det er nu skal du ind i en række indstillinger i din Google-app på telefonen og enten slette al søgehistorik eller pletfjerne enkelte søgninger, hvis du gerne vil skjule, hvad du har søgt på i Google. 

Men den nye funktioner giver en anden mulighed.

Nu kan du snart vælge blot at slette de seneste 15 minutters søgning på tjenestens platforme. Det er fx perfekt, hvis du netop har søgt efter gaver eller andet, der skal være en overraskelse for andre, som har adgang til dine enheder. 

Eller hvis du har søgt på fx et produkt, som du ikke ønsker blive bombarderet med reklamer for efterfølgende.

Funktionen er allerede tilgængelig til iPhone og iPad, men er først nu ved at blive sendt ud til alle os med Android-telefoner. 

> Læs også: Genialt trick: Få hjemmesider til at åbne automatisk i Chrome

Sådan sletter du din seneste søgning

Du styrer dine data og søgning i Google via appen Google på din telefon. Den kan ligge i en mappe med alle Googles apps - ellers ligger den løst under alle dine apps. 

Når du åbner appen, skal du klikke på dit profilbillede i toppen til højre og simpelthen vælge muligheden "Slet de seneste 15 minutter".

Hvis du allerede har fået den nye opdatering, vil du straks kunne se slettefunktionen i Google-appen. Er den der ikke, må du vente lidt endnu.

Nu kan du let slette de seneste 15 minutter af din Google-historik
Slet 15 minutter:

Åbn blot Google-appen på din telefon og tryk på dit profilbillede i toppen til højre. Vælg så "Slet seneste 15 minutter" (her vist på en engelsk telefon).

Flere funktioner på vej fra Google

Den nye 15 minutters slettefunktion er dog ikke den eneste funktion, der er på vej fra Google.

Opdateringen af appen vil også give dig mulighed for automatisk at slette søgehistorik hver 3., 18. og 36. måned, så dit privatliv er sikret helt af sig selv. 

> Læs også: Scan din computer skadelige filer med Google Chrome

Måske er du interesseret i ...