Dine bankoplysninger, dine sms’er, opkaldsinfo, din mikrofon og dine billeder og videoer.
Der findes masser af privat data og information på din telefon, som du gerne vil holde for dig selv – og som helst ikke skal falde i de forkerte hænder.
LÆS OGSÅ: Har du styr på dit privatliv? Få det med vores nye værktøj
Det hænder dog alligevel, at dine private data ender steder, det ikke burde. Det vil Google nu forsøge at sætte en stopper for ved at gøre det mere tydeligt, hvilke informationer, dine apps har adgang til.
Hvor meget må en app dele?
Når de fleste af os downloader apps i Google Play Butik og Apples App Store er det nemlig nok de færreste, der minutiøst gennemgår alle de tilladelser, som en given app får til at stikke snablen ned i din telefons data-lager.
LÆS OGSÅ: Hvor meget ved Google om dig – og hvordan sletter du det?
Blandt andet fordi det kan være svært at afkode, hvor mange tilladelser der reelt er behov for, for at app’en fungerer tilfredsstillende; det er fx åbenlyst, at en kompas-app skal have adgang til telefonens gyrometer og accelerometer, men ikke din opkaldshistorik.
Men ved andre apps er grænserne mere udviskede. Er det fx nødvendigt, at Google Maps har adgang til din helt præcise lokation – også når du ikke bruger app’en?
Se hvorfor en app deler din data
Præcis hvad dine apps har adgang til – og lige så vigtigt hvad de ikke har adgang til – forsøger Google nu at gøre mere tydeligt i Google Play Butik med funktionen 'Data safety section'.
LÆS OGSÅ: Her kan du tjekke, om dine apps sladrer om dig
Når du klikker på en app for at downloade den, kan du trykke på knappen Om denne app og så trykke på Se mere ved Apptilladelser for at se, hvad en app har adgang til.
Det er denne sektion, Google nu opdaterer, så der ikke bare står, hvad en app har adgang til, men også hvorfor app’en har adgang til de pågældende data eller sensorer, og hvad data'en eller adgangen skal bruges til.

Fremover bliver det nemmere at finde ud af, om dine data fx bliver delt med tredjepart.
© GoogleHer vil det også fremgå, om udvikleren bag app’en deler data med tredjepart, ligesom brugeren vil kunne bede om at få specifik data slettet, hvis udvikleren tillader dette.
LÆS OGSÅ: Så mange penge er dine data værd
Endelig vil det også fremgå, om app’en lever op til Googles Family Policy, som indikerer, at app’en overholder Google retningslinjer for at beskytte børn mod upassende indhold.
Du kan læse mere om funktionen her.
Har du en iPhone kan du se tilsvarende informationer om de forskellige apps i Apples App Store.