Falske push notifikationer

Med Microsoft Edge kan du nu slippe helt for irriterende beskeder i din browser.

© Shutterstock

Undgå at blive snydt af falske notifikationer fra fuphjemmesider

Notifikationer i din browser er ikke bare irriterende, de kan også være direkte skadelige. Nu gør Edge-browseren det nemmere at slippe af med dem.

16. maj 2020

Har du også bemærket den lille boks, som nogle gange dukker op i venstre hjørne af din browser, og beder dig tillade eller blokere meddelelser fra en hjemmeside?

Meddelelserne - de såkaldte push-notifikationer - kan være smarte nok, hvis de er fra en hjemmeside, du gerne vil holde dig helt opdateret hos. 

Trykker du “Tillad”, får du nemlig automatisk besked, direkte på dit skrivebord i Windows, når der sker noget nyt på hjemmesiden.

Men funktionen bliver også udnyttet af fuphjemmesider, hvor du risikerer at blive bombarderet med reklamer i dine notifikationer, hvis du vælger Tillad.

> Læs også: Sådan slipper du for notfikationer i Windows 10

Push notification

Det er denne boks, som du sikkert har set på nettet. For de fleste mere kendte hjemmesider - som her britiske Daily Mail - er det en fin service at få push-notifikationer om nyheder og opdateringer. Men svindlere udnytter også boksen til at narre dig - derfor kan du overveje at blokere dem fuldstændigt i Edge.

Misbruges af fup-hjemmesider

Udover at notifikationerne kan være irriterende, har det også vist sig, at de kan misbruges.

Passer du ikke på, hvad du klikker “Tillad” til, risikerer du at drukne i reklamer og andet spam.

Nogle fupsider tvinger dig ovenikøbet til at klikke på “Tillad”, før du overhovedet kan komme ind på hjemmesiden, og herefter kan de sende dig notifikationer med blandt andet reklamer.

Derfor bør du som udgangspunkt undgå at trykke “Tillad” på sider, der bruger den form for metoder. 

Nu blokerer Edge for notifikationer

På grund af det stigende antal af hjemmesider, der misbruger funktionen “notifikationer”, gør flere browsere det nu lettere at slippe for notifikationer.

I den nyeste udgave af Edge kan du helt slippe for at se beskederne. Under indstillinger og notifikationer kan du nu vælge, at du ikke vil se eller høre hverken notifikationer eller den lille boks, hvor du skal vælge at tillade eller blokere.

Det er også muligt at justere på indstillinger for notifikationer i andre browsere, så selvom du ikke bruger Edge, kan du tage kontrol over de irriterende beskeder, hvis du ved en fejl får sagt Tillad.

Se her, hvordan du ændrer indstillingerne i Google Chrome

Måske er du interesseret i ...