Handlingscenter. Styr Popup-beskeder.

Irriterende og irrelevante popup-beskeder i Windows kan hurtigt fjernes med smart Windows-indstiling.

Slip for notifikationer i Windows 10

Det er ikke alle programmer, der skal have lov at kontakte dig med popup-vinduer i Windows 10. Du bestemmer, hvem der må forstyrre dig. Læs her, hvordan du gør.

29. april 2019 af Steffen Nielsen

I Windows 10 har du fuldstændig kontrol over hvilke meddelelser, der dukker op i nederste højre hjørne af Skrivebordet og lægger sig i Handlingcenter. 

Handlingcenter er det store panel, der dukker op i højre side af pc-skærmen, når du klikker på dets ikon yderst til højre på Proceslinjen.

Handlingscenter i Windows 10

Nederst til højre på din skærm, finder du genvejen til Handlingscenter. Her finder du vigtige Windows 10-funktioner. Hvis der som her står et tal, betyder det, der er en besked til dig i Handlingscenter.

I Handlingscenter har du blandt genveje til vigtige funktioner som fx Netværk og Mobilt hotspot. Men det er også her, programmer viser notifikationer til dig. 

Først dukker beskederne op som popup-vinduer, og siden lægger de sig i Handlingscenter.

Måske er du fint tilfreds med disse beskeder. Måske ikke. Men vidste du, at det er dig, der bestemmer hvilke programmer og Windows-apps, der skal have lov at sende dig beskeder?

Notifikation i Windows 10 Handlingscenter

Når du klikker på ikonet for Handlingscenter nederst i højre hjørne, kan du se de beskeder eller notifikationer, som er kommet til dig fra programmer på din pc. Her er et eksempel på sådan en besked.

Sådan blokerer du beskeder i Windows 10

Hvis du ikke ønsker, at et specifikt program overdynger dig med beskeder, skal du gøre følgende:

  1. Skriv Beskeder i Windows' søgefelt, og klik på linket Indstilinger for Beskeder og handlinger.
  2. Et indstillingsvindue åbner. Rul ned til afsnittet Meddelelser. Vælg nu Slået fra ud fra de apps og, værktøjer og programmer, som du vil blokere.
  3. Det er sådan set alt, du behøver at gøre. Hvis du helt ønsker at slippe for notifikationer, skal du vælg Slået fra ud for Få meddelser fra apps og andre afsendere.

Bemærk, at når notifikationerne i Handlingscenter stammer fra Chrome, har du mulighed for at blive endnu mere specifik og styre hvilke hjemmesider, der skal have lov at kontakte dig.

Det kan du læse om i artiklen "Sådan fjerner du meddelser i Google Chrome"

Måske er du interesseret i ...