Advarsel i Edge-browseren
Advarsel i Edge-browseren

Søger du efter Google Chrome i Edge-browserens søgemaskine, bliver du opfordret til at droppe planerne om at bruge en anden browser end Microsoft Edge.

© Komputer for alle

Microsoft advarer nu mod at hente Chrome

Hvis du forsøger at downloade Google Chrome-browseren i et Microsoft Edge-vindue, kan du blive mødt af en advarsel fra Microsoft.

Der findes et hav af gode webbrowsere, du kan bruge til at surfe på internettet.

En af de mest populære browsere er Google Chrome. Browseren, der - som navnet antyder - er udviklet af Google, er vi mange, der dagligt bruger i både arbejdstiden og i fritiden.

Men det vil Microsoft efter alt dømme gøre op med.

Windows’ skabere har de seneste år forsøgt at vinde kampen om forbrugernes gunst og få os til at droppe Chrome-browseren til fordel for Microsofts egen Edge-browser.

Forleden kunne vi fx berette om, at Microsoft har indført muligheden for afbetaling, når du shopper i Edge-browseren.

Og nu er et nyt og hidtil uset middel taget i brug i forsøget på at vinde kampen.

LÆS OGSÅ: Gør Chrome meget mere privat

Advarer mod at hente Chrome

Microsoft Edge-browseren, der er baseret på samme Chromium-kode som Google Chrome, er løbende blevet opdateret med den ene nye funktion efter den anden, men Chrome er stadig den foretrukne browser blandt mange.

Nu har Microsoft brugt et nyt kneb for at få forbrugerne til at droppe Chrome-browseren og i stedet kaste kærligheden over Microsoft Edge.

For hvis du forsøger at downloade Chrome fra Edge-browseren, bliver du nu advaret mod at gøre det.

Flere brugere har berettet om et vindue, der dukker op i øverste højre hjørne af Edge-browseren, som forsøger at lokke dig til at bruge Edge i stedet for at fortsætte med at downloade Chrome-browseren.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Chrome-browser favoritmål for hackere

Microsoft forsøger at nudge brugerne til at bruge Edge frem for Chrome.
Microsoft advarer:

Det er med kommentarer som denne, Microsoft forsøger at nudge brugerne til at bruge Edge frem for Chrome. 

Sådan advarer Microsoft

I vinduet bliver du mødt af en tekst fra Microsoft, der på den ene eller anden måde anbefaler dig at bruge Edge frem for Google Chrome. 

Vi bliver fx husket på, at Microsoft Edge bruger samme teknologi som Chrome, men at Edge også er tilsat Microsofts troværdighed.

Det er dog ikke den eneste måde, vi bliver anbefalet at holde os fra Google Chrome.

For hvis du søger efter Google Chrome i Edge-browserens indbyggede søgemaskine Bing, bliver du, som du kan se på billedet øverst i artiklen, også mødt af opfordringer til at bruge Edge i stedet.

LÆS OGSÅ: Nu skruer Edge op for sikkerheden

Gør det lettere at skifte browser i Windows 11

Microsoft har fået en del kritik for deres ihærdige forsøg på at få os til at bruge Microsoft Edge. 

I Windows 11 er det eksempelvis gjort ganske besværligt at skifte Edge ud med en anden browser som standardbrowseren i styresystemet.

I modsætning til Windows 10 kan du nemlig ikke bare vælge Chrome eller en anden browser som standardbrowser. I stedet skal den nye browser registreres som standardapp til at åbne alle tænkelige filtyper forbundet med internettet, og det er en ganske kompliceret opgave.

LÆS OGSÅ: Microsoft gør det svært at skifte standardbrowser

Men Microsoft har lyttet til kritikken, og snart vil Windows 11 blive opdateret, så du fremover blot kan vælge en ny browser som standardapp på samme måde, som du gjorde i Windows 10. 

Det vil sige at åbne indstillingerne for standardapps og simpelthen bare vælge Chrome eller en anden browser som standardbrowser.

Måske er du interesseret i ...