Nu kan du vælge at købe på afbetaling direkte i Edge-browseren.
Køb på kredit i Edge:

Hvis du pludselig modtager uventede betalingskrav, er du måske kommet til at vælge afbetalingsløsningen Zip i stedet for dit kreditkort, når du har handlet på nettet i Edge-browseren.

Microsoft lusker afbetalingsløsning ind ad bagdøren

På Microsofts eget forum er der ikke just hurra-råb og springende champagnepropper over, at firmaet nu har smeltet en afbetalingsløsning sammen med browseren Edge.

7. december 2021 af Henning Dadkhah Rasmussen

I den opdaterede udgave af Edge-browseren, som snart lander på din pc, er der en kuriøs nyhed, som du måske opdager, når du skal betale for dine varer i en webshop.

Hvor du normalt vælger betalingskort og betaler for din ordre, kan du nu også vælge afbetalingstjenesten Zip (tidligere QuadPay).

Kommer du til at vælge denne løsning, deles din betaling op i rentefrie rater, og du skal blot betale første rate med det samme. Men kommer du til at misse betalingen på en af de følgende rater, kommer der ekstra tillæg på betalingen på cirka 100 kroner.

Derudover meddeler brugere af browseren, at hver betaling er ledsaget af et gebyr på 1 dollar, som du altså slipper for, hvis du bare betaler, som du plejer.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Buy now, pay later i Edge
Vælg:

Når du fremover skal betale for dine varer på en hjemmeside i Edge-browseren, skal du passe på ikke at vælge muligheden Zip, der deler din betaling op i rater - og straffer dig med gebyrer, hvis du glemmer en rate. Du kan naturligvis stadig handle med kreditkort, som du plejer.

© Microsoft

"Køb nu og betal senere" er upopulær

Microsofts egen blog annonceres nyheden, som de kalder "Buy now, pay later" (køb nu, betal senere på dansk) naturligvis som en vigtig nyskabelse, der er til gavn for alle, men brugerne er knap så positive.

Du kan selv læse reaktionerne i kommentarsporet inde på firmaets blog. De er langt fra positive.

Det samlede indtryk fra de folk, der bruger Edge i det daglige er, at tilføjelsen er alt for aggressiv, og at funktionen slet ikke hører hjemme i en browser. 

Mange nævner, at det kunne være en fin browserudvidelse for dem, der gerne vil handle på denne måde. Flere nævner desuden, at funktionen er med til at gøre browseren langsommere.

Normalt er det da også selve webbutikkerne, som tilbyder afbetaling via fx Klarna eller andre udbydere - og ikke browseren selv.

> Læs også: Nu skruer Edge op for sikkerheden

(Artiklen fortsætter under billedet)

Hvis du ikke har gemt et kreditkort i Edge, vil du få tilbudt Zip-betaling.
Gemte kreditkort?

Afbetalingsmuligheden kan også dukke op, hvis du ikke i forvejen har gemt et kreditkort i browseren, og vil indtaste kortnummeret på et nyt betalingskort. Her skal du være opmærksom, da det muligvis virker lettere at vælge Zip-løsningen. 

Svindlere elsker afbetaling

Muligheden for at betale med Zip dukker op uanset, om den specifikke butik har en aftale om afbetaling med firmaet eller ej. Det er dermed udelukkende en aftale mellem Microsoft og betalingsfirmaet.

Afbetalingsløsninger har ellers i mange år været en foretrukket betalingsmetode for svindlere, fordi tjenesterne ikke tjekker kundernes kreditværdighed, før de tilbyder afbetaling.

Dette gælder ikke i særdeleshed tjenesten Zip, men kan alligevel være en plet på Edges velrenommerede ry.

> Der er også fordele ved den nye Edge - dem kan du læse mere om her

Måske er du interesseret i ...