Microsoft gør det svært at skifte browser i Windows 11
Microsoft

Hvis det står til Microsoft, skal du bruge Edge-browseren i Windows 11. De kæmper i hvert fald for, at du ikke skal skifte til en anden standardbrowser.

© Shutterstock

Microsoft gør det svært at skifte browser i Windows 11

Hvis du ønsker at bruge en anden browser end Edge som standard i Windows 11, kan du godt forberede dig på omstændeligt arbejde.

Microsoft har lagt mange kræfter i Edge-browseren, som er skræddersyet til Windows.

Det er derfor ingen hemmelighed, at Microsoft vil have os til at bruge Edge-browseren som standardbrowser. Og det gør sig især gældende i Windows 11.

Microsoft Edge bliver dog langt fra brugt af alle, selv om browseren kontinuerligt bliver opdateret med nye funktioner. 

For nogle er det et spørgsmål om, at man er vant til at bruge en anden browser som Vivaldi, Google Chrome og Firefox, der hver især har sine spidskompetencer. Andre kan ganske enkelt ikke lide Edge-browseren.

Uanset årsagen har mange pc-brugere valgt at skifte til en anden standardbrowser i Windows, og det har været relativt ukompliceret at gøre i Windows 10. 

Men det bliver en helt anden sag i Windows 11.

LÆS OGSÅ: Windows 11 kommer den 5. oktober

Sådan skifter du standardbrowser i Windows 11

I Windows 10 skal du blot ind i indstillingerne for standardapps og vælge en anden installeret browser som standard. 

I Windows 11 bliver det noget mere kringlet.

Du skal stadig ind i styresystemets app-indstillinger for at skifte standardbrowser, men det er ikke nok. Du skal også angive din foretrukne browser som standard til hver enkelt filtype relateret til internettet. Det skriver The Verge.

Hvis du vil skifte standardbrowser til eksempelvis Firefox, skal du manuelt angive Firefox som standard til HTML, WEBP, FTP, HTTP, HTTPS med flere. 

Det kan dermed tage betragteligt med tid at skifte standardbrowser i Windows 11, og når du skifter, vil Microsoft i et lille popup-vindue endda forsøge at overtale dig til at bruge Edge i stedet for din valgte browser.

LÆS OGSÅ: Sådan skifter du standardbrowser i Windows 10

Vær opmærksom, når du henter ny browser

Microsoft har gjort det bøvlet at skifte standardbrowser i Windows 11, men ved hjælp af et trick kan processen gøres markant lettere. Som det ser ud nu, kan du dog kun bruge metoden én gang, og du kan nemt forpasse chancen.

Når du har hentet en ny browser og åbner et link for første gang, dukker der et vindue op, der spørger, hvilken app du vil åbne linket med.

Hvis du vælger din foretrukne browser og husker at sætte flueben ved “Brug altid denne app”, bliver din browser automatisk standardbrowseren til alle filtyper.

Det er desværre let at glemme at sætte flueben og i stedet bare vælge den browser, du vil åbne linket med. Gør du det, får du ikke mulighed for nemt at skifte standardbrowser igen. 

I stedet skal du ind og vælge hver enkelt filtype manuelt.

Om Microsoft vil ændre proceduren for skift af standardbrowser i Windows 11, ved vi endnu ikke, men Firefox, Opera, Vivaldi og Google Chrome har alle udtrykt sig kritisk om Microsofts forsøg på at tvinge brugerne til at bruge Edge.

LÆS OGSÅ: Undgå snavs på computeren med Googles browser

Måske er du interesseret i ...