Irriterende notifikationer
Irriterende notifikationer

Du kan hurtigt blive træt af de mange forstyrrende meddelelser.

© Shutterstock

Slip for de irriterende notifikationer i Edge

Bruger du Microsoft Edge som browser? Så er der godt nyt. Microsoft sætter nu en stopper for de irriterende notifikationer fra alverdens hjemmesider.

Du kender det garanteret godt: Du besøger en hjemmeside, og op kommer en lille boks i venstre hjørne af din browser. Boksen beder dig om at tillade eller blokere meddelelser fra den hjemmeside, du har besøgt.

Siger du ja tak til meddelelserne, risikerer du at blive spammet med notifikationer fra hjemmesiden – også selvom du foretager dig noget helt andet på din pc – og det kan være noget så irriterende.

Microsoft kender tilsyneladende godt til problematikken. I hvert fald har de nu tilføjet en funktion til Edge-browseren, der lægger en solid dæmper på de irriterende notifikationer, der konstant forstyrrer dig. 

Browseren blokerer nemlig nu for anmodningerne om at sende dig notifikationer. Det skriver Microsoft i et blogopslag.

LÆS OGSÅ: Sådan fjerner du meddelelser i Google Chrome

Edge blokerer automatisk for notifikationerne

Microsoft Edge-browseren har automatisk fået funktionen, der kaldes for “stille beskeder”, som blokerer de irriterende forespørgsler om notifikationer. 

Du skal derfor ikke gå ind i browserens indstillinger og ændre noget, hvis du vil af med notifikationerne. I billedet forneden kan du se, hvordan det ser ud, når Edge-browseren har blokeret for beskederne.


Blokeret meddelelse
Blokeret meddelelse

Når Edge-browseren blokerer for anmodninger om notifikationer, kan du se en klokke i øverste højre hjørne af adresselinjen. 

© Komputer for alle
Blokeret meddelelse
Blokeret meddelelse

Hvis du klikker på klokken, kan du vælge at give hjemmesiden lov til at sende dig beskeder. 

© Komputer for alle

Du behøver altså slet ikke at løfte en finger for at få blokeret for forespørgslerne. 

Nogle notifikationer er dog brugbare. Hvis du ønsker at slå dem til på bestemte hjemmesider, skal du selv gå ind og gøre dette.

LÆS OGSÅ: Slip for notifikationer i Windows 10

Sådan slår du funktionen fra

Hvis du gerne vil give hjemmesiderne lov til at spørge dig, om de må sende dig notifikationer, skal du selv slå den nye funktion fra. Her kan du se, hvordan du gør.

  1. Klik på de tre prikker i øverste højre hjørne af browseren.
  2. Klik på Indstillinger.
  3. Klik nu på Tilladelser for webstedet.
  4. Klik på Meddelelser.
  5. Klik til sidst på Anmod om stille meddelelser.

Det er dog en god idé at have funktionen slået til og selv vælge notifikationer fra de hjemmesider, du stoler på, for notifikationer kan udvikle sig til et sandt mareridt.

Nogle gange er de også til enorm gene, og du kan ende med at blive bombarderet med reklamer fra fuphjemmesider, når du bruger din pc. Det kan du læse mere om her. 

Måske er du interesseret i ...