Acrobat til Edge
Acrobat til Edge

Snart bliver Adobe Acrobat fast inventar i Microsoft Edge-browseren.

© Shutterstock

Adobe Acrobat bliver PDF-reader i Edge

Snart bliver det en helt anden oplevelse at læse PDF’er med Microsoft Edge, for Adobe Acrobat bliver en del af browseren.

Det er ingen hemmelighed, at Microsoft vil have os til at bruge Edge-browseren. De lokker igen og igen med nye og spændende funktioner - senest med en indbygget robot i stil med ChatGPT - og nu også med et samarbejde med Adobe.

I Windows 10 og 11 er det Microsoft Edge-browseren, der er standardprogrammet til at åbne PDF-dokumenter, men det bliver der snart lavet om på. I hvert fald næsten.

For det er ganske vist fortsat Edge, der er standardprogrammet i Windows, men Microsoft har indgået en aftale med softwareudviklerne Adobe, der betyder, at den populære PDF-læser Adobe Acrobat bliver en integreret del af Microsoft Edge. Det skriver Microsoft i et blogopslag.

Fremover vil det være Adobe Acrobats kildekode, der bliver brugt til at læse PDF’er i Edge, og det gør blandt andet, at dokumenterne står skarpere og flottere samt bliver indlæst hurtigere.

LÆS OGSÅ: Sådan skifter du PDF-læser i Windows

Flottere farver og bedre ydeevne

Du har måske prøvet at åbne et PDF-dokument i Edge-browseren. Det er ingen nævneværdig oplevelse. Tværtimod virker det hele en anelse bøvlet og uelegant, og af og til bliver dokumenterne ikke vist helt korrekt.

Med integreringen af Adobe Acrobat i Microsoft Edge bliver PDF-læsningen forbedret. Ifølge Microsoft vil farver og grafikker fremstå flottere, ydeevnen bliver hurtigere, sikkerheden bliver bedre, og det bliver lettere at markere tekstbidder.

Det bliver også muligt at betale for ekstrafunktioner som fx muligheden for at redigere tekst og fotos direkte i PDF’en samt at konvertere PDF-filer til andre formater.

LÆS OGSÅ: Åbn aldrig PDF-filer fra ukendte afsendere

Acrobat i Edge til marts

Det koster ikke noget at få den nye version af Edge med den forbedrede PDF-læser, og implementeringen af Adobe Acrobat kommer til både Windows 10 og Windows 11.

Microsoft Edge bliver desuden automatisk opdateret med den nye PDF-læser, så det eneste du skal gøre er at væbne dig med tålmodighed.

For efter planen bliver Adobe Acrobat en del af Microsoft Edge på et tidspunkt i løbet af 2023. De første brugere får allerede glæde af den nye PDF-læser i marts 2023.

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du Chrome-extensions i Edge

Måske er du interesseret i ...