Chrome-extensions i Edge
Chrome-extensions i Edge:

Du kan sagtens hente og bruge Chrome-extensions i Microsoft Edge-browseren. Vi viser hvordan. 

© Komputer for alle

Sådan bruger du Chrome-extensions i Microsoft Edge

Du kan sagtens få glæde af alle Google Chromes browsertilføjelser, selv om du bruger Edge-browseren. Læs her, hvordan du gør.

Browserudvidelser, tilføjelser eller extensions. Der findes mange betegnelser for de små miniprogrammer, som gør det lettere, sjovere eller blot mere effektivt at surfe på nettet.

En browsertilføjelse eller extension er et lille program, som du installerer i din browser, og som giver dig nye og helt specifikke muligheder direkte i din browser. 

Programmerne findes til stort set samtlige browsere, men det er ikke alle browsere, der kan bruge de samme tilføjelser.

Tusindvis af extensions til Chrome

Google Chrome er den mest anvendte browser på verdensplan. Derfor er det næppe nogen overraskelse, at det også er her, du finder det bredeste sortiment af browsertilføjelser.

Desværre er det ikke altid muligt at bruge Chromes extension i andre browsere, men i Microsoft Edge er det anden sag. Du kan nemlig nemt få browseren til at spille sammen med tilføjelser, der ellers var skabt til Google Chrome.

Det skyldes, at Microsofts Edge-browser ligesom Google Chrome er bygget på den samme Chromium-platform. 

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du udvidelser i Chrome

Giv Microsoft Edge tilladelse

Det er ikke alle af Google Chromes mange udvidelser, som også findes i Edge-browserens butik. Heldigvis kan du få lov at hente Chrome-extensions til Microsoft Edge, og det er ganske let at gøre:

  1. Åbn Microsoft Edge, og klik på de tre prikker i øverste højre hjørne.
  2. Vælg punktet Udvidelser.
  3. Klik på Administrer udvidelser.
  4. Klik på skyderen ved Tillad udvidelser fra andre butikker.
  5. Til sidst klikker du på Tillad og genstarter browseren.

Når du har givet tilladelse til at bruge andre butikkers udvidelser, skal du blot besøge Google Chromes webbutik i Microsoft Edge-browseren, og vælge den udvidelse, du vil bruge.

Vi anbefaler dog, at du holder dig til at downloade tilføjelser fra officielle kilder som Microsoft eller Chrome, hvor der er krav til sikkerheden - og ikke fra tilfældige steder på nettet.

LÆS OGSÅ: Pas på: Flere bliver narret af browsertilføjelser

Mange nyttige værktøjer i browseren

I Google Chromes webbutik vrimler det med tilføjelser, der på hver sin måde gør livet på nettet bedre. I Komputer for alle nummer 3/2023 løfter vi sløret for tre geniale tilføjelser, som hver især eliminerer forstyrrelser på hjemmesider.

Fx kan du undgå, at videoer afspiller automatisk, når du besøger en hjemmeside, eller du kan slippe for at skulle gennemgå cookies gang på gang.

Læs mere om udvidelserne i Komputer for alle, hvor vi også viser, hvordan du bruger udvidelserne. Hvis du har abonnement på Komputer for alle, kan du også læse en PDF-version af artiklen med det samme her.

Har du ikke abonnement på Komputer for alle, kan du få det ved at klikke her.

Måske er du interesseret i ...