Tjek vejret på din pc med et smart trick

Nu kan du tjekke vejret på din computer helt uden at åbne en hjemmeside.

Tjek lynhurtigt vejret i Google Chrome

Browseren Google Chrome har masser af små, smarte detaljer. Du kan blandt andet få en lynhurtig vejrudsigt, uden du behøver besøge en hjemmeside.

7. juli 2018 af Mathias Alsted Lund Flinck

Browseren Google Chrome får konstant nye funktioner i takt med, at nye versioner af browseren bliver sendt på gaden. 

En af de nyere funktioner, som de færreste nok har opdaget, er, at du på et øjeblik kan tjekke vejret - helt uden du behøver åbne en hjemmeside.

Det smarte trick virker helt enkelt ved, at du skriver "vejret" i browserens adressefelt:

Vejret i Google Chrome

Du skal blot taste ordet "vejret" ind i browserens søgefelt, så får du en dugfrisk vejrmelding - helt uden at åbne en hjemmeside.

Straks får du i adressefeltet en prognose for dagens vejr, hvor du både kan se temperatur, og om det bliver strålende solskin, overskyet eller sne. 

Tjek vejret de kommende dage

Vejrudsigten i browseren begrænser sig dog ikke kun til dagens vejr, og hvor du befinder dig i det øjeblik, at du tjekker vejrudsigten. 

Du kan nemlig specificere din søgning ved at angive en dag, fx "vejret fredag", hvorefter du kan se udsigten for den kommende fredag.

Du kan også vælge at tjekke, hvordan vejret er i en bestemt by eller bydel ved at indtaste et bynavn, fx kan du se vejret i Vejle ved at skrive "vejret Vejle" eller i Spanien ved at skrive "vejret Spanien".

Hvis du vil se en vejrudsigt for den kommende uge, skal du blot gennemføre søgningen, og så vil du øverst blandt søgeresultaterne se en vejrprognose for den kommende uge, og hvor du også kan se, hvordan bliver i løbet af dagen.

Tjek vejret på din mobiltelefon

En genial app til din mobiltelefon præsenterer dagens vejr detaljeret og illustrativt - og så rammer forudsigelserne plet i langt de fleste tilfælde. 

For eksempel kan du nemt se temperatur, vindstyrke og hvordan vejret udvikler sig time for time. 

Med andre ord får du et perfekt og detaljeret overblik over vejret. 

Som abonnent af bladet kan du læse mere om den geniale vejr-app i Komputer for alle blad nummer 11/2018.

Køb bladet i din bladbutik eller tegn abonnement nu og læs artiklen med det samme med vores Wype-app.

> Lige nu kan du få 1 nummer af Komputer for alle samt adgang til over 300 programmer og meget andet digitalt indhold for kun 29 kr. Se tilbuddet her.

Måske er du interesseret i ...