Kommunikationsprogrammet Teams, som især blev stort under corona-pandemien, er i dag indbygget i Microsofts Office 365-kontorpakke.
Microsoft Teams:

Kommunikationsprogrammet Teams, som især blev stort under corona-pandemien, er i dag indbygget i Microsofts Office 365-kontorpakke.

Teams: Nu kan du måske snart fjerne Windows 11's chatfunktion

En ny opdatering til Windows 11 afslører, at Microsoft arbejder på at kunne fjerne appen Chat, som ellers er umulig for dig selv at afinstallere. Trækket kan være et værn mod bøder fra EU om konkurrenceforvridning.

I efteråret 2021 kunne Microsoft præsentere en stor nyhed til Windows 11: Nemlig det lille program Chat, som du finder lidt til højre for søgefeltet på Proceslinjen.

Det lille chat-værktøj bruger motoren fra det mere erhvervsrettede Teams-program til at drive nem kommunikation mellem helt almindelige Windows-ejere.

Chat-funktionen kom under corona-nedlukninger, hvor de konkurrerende kommunikationstjenester som fx Skype og Zoom nød stor udbredelse, og med den nye mulighed ville Microsoft formentlig gerne have en del af det marked.

> Læs om forskellige metoder til videochat her

Kan ikke fjernes fra pc'en

Chat-funktionen er ankommet til din pc som en Windows 11-opdatering, og i modsætning til mange andre programmer og apps på din pc kan Chat-programmet ikke fjernes fra din pc.

Du kan fjerne Chat-genvejen fra Proceslinjen, men selve programmet og dets indstillinger bliver på pc'en. 

Men det kan sandsynligvis snart ændre sig.

En ny opdatering til Windows 11, som i første omgang er sendt ud til de frivillige testere i Microsofts Insider-program, afslører nemlig en stump kode, som Microsofts programmører arbejder på netop nu.

> Læs også: Sådan fjerner du et program i Windows

Sådan fjerner du Chat fra proceslinjen i Windows:

  1. Klik på Start og vælg Indstillinger (tandhjulet)
  2. Vælg Personlig tilpasning i menuen til venstre
  3. Vælg Proceslinje
  4. Nu kan du tilpasse proceslinjen. Øverst kan du vælge, m Chat skal være slået til eller ej. Du kan se ændringen med det samme.
Det lille Chat-program, som anvender Teams' motor, finder du på Proceslinjen i Windows 11.
Microsoft Chat:

Det lille Chat-program, som anvender Teams' motor, finder du på Proceslinjen i Windows 11. Du kan let fjerne genvejen, men programmet kan du ikke fjerne fra pc'en - endnu.

© WindowsLatest

Skal kunne fjernes i bestemte regioner

I den nye kode har eksperter fundet flere referencer til en ny funktion, der blot kaldes RemoveChat.

Når man afvikler den skjulte funktion i den kommende opdatering, fjernes alle rester af Chat-programmet fra pc'en - og altså ikke kun dens genvej på Proceslinjen.

Samtidig viser det sig, at den nye funktion også rummer en geografisk indstilling, der tyder på at Microsoft arbejder på at kunne fjerne programmet i bestemte regioner - fx Europa.

> Læs også: Proceslinjen i Windows 11 laves radikalt om til efteråret

Kan rykke hurtigt, hvis EU kræver det

Den nye afinstallationsfunktion kunne tyde på, at Microsoft forsøger at komme en ny EU-undersøgelse i forkøbet.

Tidligere har firmaet Slack, der er en direkte konkurrent til Microsofts Teams-program, rejst bekymringer over, at Teams-programmet er vedlagt flere af Microsofts Office-programmer.

Derfor kan Microsoft med rette frygte, at EU finder det konkurrenceforvridende, at Windows har et indbygget program til kommunikation, som derved giver firmaet en fordel over konkurrenterne.

> Læs også: Nye EU-regler for strøm kan forhindre salget af 8k-fjernsyn

Måske er du interesseret i ...