Windows 11 får snart en ny og savnet lydfunktion
Lydkontrol:

Er du også irriteret over den begrænsede lyd-kontrol i Windows, er der heldigvis godt nyt. 

© Shutterstock

Ny lydstyring på vej til Windows 11

Det har taget sin tid, men snart bliver det langt nemmere at styre lyde og musik i Windows. Se her, hvordan det virker - og hvordan du kan få udvidet lydkontrol allerede i dag.

27. januar 2023 af Niklas Ernst

Hvis der er ét område, hvor Microsoft har sovet i timen i rigtig mange år, så er det lydstyring.

Når du klikker på det lille lydikon i proceslinjen i Windows, er det nemlig forsvindende lidt kontrol, du får over lydstyrken og hvor din lyd skal afspilles fra. Ligesom det er underligt begrænsende, at du ikke kan vælge forskellige lydstyrker for forskellige programmer.

LÆS OGSÅ: Nyt i Windows 11: Lav skærmoptagelser direkte i Windows

Har du villet have ordentlig kontrol over lyden i Windows, har du måtte ty til tredjeparts-programmer som fx det fremragende EarTrumpet, som du kan hente i Fordelszonen her på vores hjemmeside.

EarTrumpet lydkontrol til Windows
EarTrumpet:

Med EarTrumpet installeret, kan du styre lyden individuelt for forskellige prorammer i Windows. En lignende funktion er på vej til Windows 11, men vi ved endnu ikke hvornår, den lander hos dig.

© EarTrumpet


Programmet EarTrumpet er en genial udvidelse af den indbyggede lydkontrol, og den gør det såre simpelt at justere det generelle lydniveau og niveauet for hver enkelt aktive program på pc’en.

LÆS OGSÅ: Vi har opdateret til Windows 11 – så let var det

Microsoft har endelig lyttet

Men nu har Microsoft så (endelig) gjort noget ved de manglende muligheder i Windows. Således kan mediet The Verge berette, at der i den nyeste udvikler-version af Windows 11 er sket store ændringer i lydreguleringen.

LÆS OGSÅ: Del filer mellem dine pc'er trådløst

Microsoft har nu implementeret meget af den samme funktionalitet fra EarTrumpet direkte i Windows. Dermed bliver det altså nemmere at styre lydstyrken i forskellige programmer, så din musik fra Spotify fx kan være høj, mens notifikationer fra dit mail-program kan skrues ned. 

Herunder kan du se den nye volumenkontrol i udviklerversionen. 

Prøv funktionen før den kommer i Windows

Det bliver også nemmere at skifte lyd mellem dine højttalere, kablede høretelefoner og Bluetooth-lydkilder, så du selv kan vælge, hvor lyden skal komme ud.

LÆS OGSÅ: Sådan opdaterer du dine drivere i Windows 11

Indtil videre er funktionen kun en skjult funktion i udvikler-versionen af Windows 11, så vi ved endnu ikke, hvornår den bliver en del af det normale Windows. 

Men vil du gerne have samme funktionalitet med det samme, kan du altså allerede nu hente EarTrumpet i Fordelszonen til både Windows 10 og 11.

Du kan se en gennemgang af den nye Windows 11-funktion i en engelsksproget video her:

Måske er du interesseret i ...