Optag skærmen med Klippeværktøj i Windows 11
Klippeværktøj:

I den opdaterede udgave af Klippeværktøj kan du markere et område på din skærm, som skal med i optagelsen, og så er det ellers bare at klikke på Start for at gemme en videooptagelse.

Lettere skærmoptagelser i Klippeværktøj i Windows 11

Om kort tid behøver du ikke et særskilt program for at lave videooptagelser af din skærm. Hvis du har Windows 11 på din computer, bliver funktionen snart indbygget i programmet Klippeværktøj.

Ind imellem er det bare nemmere at forklare andre, hvordan de udfører en opgave i Windows eller finder noget på nettet, hvis man kan vise dem en optagelse af skærmen.

Derfor har vi i Fordelszonen ind imellem bragt programmer, som både kan gemme videoer og billeder af det der foregår på skærmen - fx det glimrende program ShareX.

Men snart behøver du ikke længere et program for at lave videooptagelser af skærmen. I hvert fald ikke, hvis du bruger Windows 11. 

Udvidet funktion i Windows 11

Har du Windows 11 på din pc vil den nemlig snart modtage en opdatering, som opgraderer værktøjet Klippeværktøj. 

Med Klippeværktøj kan du allerede i dag - i både Windows 10 og 11 - gemme billeder af det, der foregår på din skærm, såkaldte screenshots.

Det nye, der er på vej til Klippeværktøj i Windows 11, er muligheden for også at gemme videoer af fx dit Skrivebord, et åbent program eller det, der foregår i din browser.

Med den funktion kan du nemt og hurtigt optage en kort video, hvor du viser en bestemt handling. Videoen kan du sende til dem, der skal se, hvordan de gør det samme.

> Læs også: Sådan tager du et screenshot på computeren

Optagefunktionen i det nye Klippeværktøj er meget simpel at gå til.
Meget nemmere:

Optagefunktionen i det nye Klippeværktøj er meget simpel at gå til. Hvor andre programmer kræver en større indsigt, skal du i Klippeværktøj bare markere et område og klikke på Start.

Oplev nyheden allerede i dag

Hvis du er med i Microsofts Insider-program, kan du prøve den nye udgave af Klippeværktøj allerede i dag.

Funktionen er indbygget i Klippeværktøj version 11.2211.35.0.

Vi har tidligere skrevet en artikel om Windows Insider-programmet, hvor vi viser, hvordan du kommer med i den eksklusive klub. Den kan du læse her.

> Læs også: Sådan optager du din skærm i Windows 10

Måske er du interesseret i ...