Hvis du har behov for at flytte filer fra én pc til en anden, behøver du ikke fumle med USB-nøgler eller eksterne harddiske.
Fildeling:

Hvis du har behov for at flytte filer fra én pc til en anden, behøver du ikke fumle med USB-nøgler eller eksterne harddiske. 

Sådan bruger du delefunktionen Nærdeling i Windows

Det er blevet endnu lettere at dele filer på tværs af pc'er med styresystemet Windows. Med funktionen Nærdeling kan du nemt sende filer trådløst mellem flere pc'er.

I de fleste danske hjem findes der mere end én pc. Måske ejer du selv flere - eller også har flere beboere i husstanden hver deres maskine.

Det skaber ofte et behov for at flytte filer fra én computer til en anden - noget mange gør ved at sende en mail eller anvende en lavpraktisk USB-nøgle.

Men der findes faktisk en smartere, lettere og mere indlysende metode, når du vil dele filer mellem flere pc'er, som er i nærheden af hinanden.

> Med tjenesten Snapdrop kan du dele filer mellem pc, telefon, tablet med mere. Læs med her

Meget nemmere dele-mulighed i Windows

I de tidligere Windows-udgaver, skulle man nærmest arbejde professionelt med IT for at kunne finde ud af at dele filer. 

Enten foregik det via kringlede bagveje i Stifinder - eller også skulle man opsætte de såkaldt Hjemmegrupper på hjemmets netværk. En funktion, som siden blev pensioneret af Microsoft.

Med Windows 10 og 11 findes der dog en meget nemmere mulighed for at dele filer - nemlig funktionen Nærdeling, hvor pc’en søger efter andre pc’er i nærheden via Bluetooth, og så sender filer til hinanden over Wi-Fi. 

God deleløsning til husbehov

Det fungerer fint, når du blot har enkelte filer, der skal sendes til en anden pc, men er ikke den bedste metode, hvis du løbende vil dele indhold på tværs af computere. 

Her er den traditionelle metode, hvor du deler via Stifinder, en bedre løsning.

Til gengæld behøver du med Nærdeling ikke opsætte noget på forhånd - udover at slå funktionen til i Indstillinger, hvis den af en eller anden grund er blevet deaktiveret.

Som standard er Nærdeling aktiveret på din pc med Windows 10 og 11.

> Læs også: Sådan sender du store filer over nettet

Sådan deler du filer med Nærdeling:

Del filer mellem to pc'er med funktionen Nærdeling i Windows
Trin 1:

Du skal blot finde den fil du vil dele i Stifinder. Højreklik på filen og klik på dele-ikonet. 

Under punktet Nærdeling vises nu de computere, som er i nærheden af din. Når du klikker på pc'en, sendes en forespørgsel til den anden pc, som du skal acceptere.


Del filer med Nærdeling i Windows
Trin 2:

På modtager-pc'en dukker der nu denne besked op, hvor du skal gemme filen fra den anden pc.

Læs om alle de andre delemuligheder

I Komputer for alle 20/2022, som er på gaden nu, kan du læse om de andre måder du kan dele filer på i Windows 10 og 11.

Den helt traditionelle deling af mapper på lokalnetværket virker faktisk også i de nyeste udgaver af styresystemet. Vi viser hvordan i afsnit 14 af vores store serie om Windows 11.

Du kan læse artiklen og hele serien om Windows 11 i Fordelszonen her

Måske er du interesseret i ...