Den næste store funktionsopdatering er på vej til Windows 10 og 11 - og især Windows 11 har mange spændende nyheder på bedding.
Windows opdatering:

Den næste store funktionsopdatering er på vej til Windows 10 og 11 - og især Windows 11 har mange spændende nyheder på bedding.

Nu kommer Windows 22H2-opdateringen til din pc

Hvis du har Windows 11 på din pc, kan du snart se frem til en perlerække af nye funktioner og et nyt udseende i mange programmer, når opdateringen 22H2 lander på din pc. Også Windows 10 opdateres, men her skorter det lidt på nyheder.

Det er igen blevet efterår, og det betyder traditionen tro, at Microsoft er klar til at opdatere din pc med en stor funktionsopdatering.

Windows-opdateringen hedder 22H2, og den ventes at lande på din pc i næste måned.

Både Windows 10 og 11 modtager den nye, store opdatering, men mens Windows 11-pc'er kan se frem til store forandringer, er det mere småt med de pc'er, der stadig kører Windows 10.

Herunder kan du se en liste over de forandringer vi forventer med den nye opdatering.

Her er nyhederne i Windows 11:

Du kan også læse om nyhederne i Windows 10.

> Læs alle vores artkler om Windows 11 her

Her er nyhederne i Windows 11

Nyt i startmenuen:

Med opdateringen installeret bliver det muligt at fastgøre endnu flere apps og aktiviteter direkte i startmenuen.

Det skulle også blive muligt at åbne fx dokumenter direkte i Office på nettet, hvis du ikke har en Office-pakke installeret på pc'en.

Nyt i Proceslinjen:

Windows 11 har været kritiseret, fordi det i modsætning til tidligere ikke længere er muligt at fastgøre genveje direkte på Proceslinjen.

Vi forventer, at 22H2-opdateringen gendanner funktionen fra Windows 10, så du igen kan fastgøre både filer og genveje på Proceslinjen.

> Læs også: Sådan lægger du proceslinjen øverst i Windows 10 og 11

Nyt i Joblisten:

Windows' Jobliste bliver opdateret til det nye udseende Fluent UI, som også nogle af de eksisterende funktioner allerede har.

Der kommer således blandt andet til at være en menubjælke i venstre side af vinduet, som skulle gøre det nemmere at finde ind til de enkelte muligheder.

> Læs også: Her er Windows 11s nye Jobliste

Den opdaterede udgave af Jobliste bygger på udseendet Fluent UI, som det er meningen at alle Windows' programmer og funktioner skal være.
Jobliste:

Den opdaterede udgave af Jobliste bygger på udseendet Fluent UI, som det er meningen at alle Windows' programmer og funktioner skal gøre.

Nye hardware-knapper:

Der kommer nye paneler frem på skærmen - også Låseskærmen - når du fx afspiller musik, justerer lydstyrke eller ændrer på skærmens lysstyrke.

Bedre snap-muligheder:

Når du trækker et vindue til kanten af skærmen, dukker forslag op til, hvordan vinduet kan formindskes eller forstørres.

Disse såkaldte snap-muligheder bliver forbedret, så vinduerne endnu bedre bliver tilpasset din skærm.

Nye funktioner til tablets:

Hvis din pc er en tablet med berøringsfølsom skærm, får den en ny Proceslinje, der bedre tilpasser sig, hvad du bruger pc'en til. 

Når du fx sidder og arbejder fuld skærm i et program, kollapser Proceslinjen, så du får mere skærmplads.

> Læs også: Sådan bruger du Android-apps i Windows 

Klimabevidsthed:

I 22H2-opdateringen har Microsoft også tænkt på miljøet. Ved at trække på tjenester som Electricity Maps, kan Windows se, hvornår strømmen primært leveres af grønne alternativer, og så bruger pc'en først energi på at opdatere, når strømmen er klimavenlig.

Du kan dog stadig selv gennemtvinge opdateringer via Indstillinger - også selv når strømmen leveres af kulkraftværker.

> Læs også: Så lang tid skal din pc være tændt for at få opdateringer

Stifinder med faner:

Når du har installeret den store opdatering og starter programmet Stifinder, vil du formentlig straks bemærke, at programmet nu har fået faner i toppen af vinduet.

De fungerer på samme måde som faner i din browser, og giver mulighed for fx at åbne mappen Billeder i én fane og dit hukommelseskort i en anden fane.

> Læs mere: Nu er der faneblade på vej til Stifinderen

I toppen af den nye Stifinder, finder du muligheden for at arbejde i flere faner. Det er smart, hvis du har brug for at have hyppig adgang til forskellige mapper.
Stifinder:

I toppen af den nye Stifinder, finder du muligheden for at arbejde i flere faner. Det er smart, hvis du har brug for at have hyppig adgang til forskellige mapper. 

Dynamiske billeder på Skrivebordet:

Måske har du bemærket, at du kan ændre baggrunden på låseskærmen til funktionen Spotlight, hvor der automatisk skiftes mellem en række flotte billeder fra hele verden.

Det forventes, at denne funktion nu også bliver tilgængelig for Skrivebordsbaggrunden inde i Windows, så baggrunden automatisk skifter udseende.

> Læs også: Sådan indretter du Skrivebordet, som du gerne vil have det

Bedre beskyttelse mod ondsindet kode:

Der kommer også en ny sikkerhedsfunktion kaldet hukommelsesintegritet.

Med denne funktion skulle din pc være bedre rustet til at modstå skadelig kode i de kørende processer i Windows. 

Her er nyhederne i Windows 10

Hvis din pc er udstyret med Windows 10, modtager du også opdateringen 22H2, men der bliver noget færre nyheder at komme efter.

Microsoft har selv meddelt, at der kommer en håndfuld nye funktioner, men at disse primært er rettet mod erhvervsmaskiner.

Derudover er fokusassistenten blevet videreudviklet, så du lettere kan få arbejdsro ved at slå generende notifikationer fra.

I tiden op mod Windows 10's pension i 2025 forventer vi færre og færre nye funktioner, og at opdateringerne primært kommer til at forbedre eksisterende funktioner eller at rette op på uhensigtsmæssigheder. Samt naturligvis nødvendige sikkerhedsopdateringer.

> Læs også: Så længe kan du fortsætte med at bruge Windows 10

Måske er du interesseret i ...