Windows Update 22h2
22h2:

Der er alt mulig grund til at skifte til Windows 11, version 22h2. Og Microsoft skubber på.

© Shutterstock_2231646391

Microsoft presser 22h2-opdatering ind på din Windows-pc

Microsoft skubber på for at få folk til at opdatere Windows 11-opdateringen 22h2. Og det er da også mange gode grunde til, for opdateringen byder både på rettelser og egentlige nyskabelser til Windows 11.

6. februar 2023 af Steffen Nielsen

Halvårsopdateringen 22h2 til Windows 11 udkom, som navnet antyder, i andet halvår af 2022.

Helt præcist skete det i oktober. Løbende har pc-brugere over hele verden derefter fået deres Windows 11-computere opdateret til den nyeste udgave. 

Som altid er det sket gennem Windows' eget værktøj, Windows Update.

Microsoft: Hent vores opdatering

Men ikke alle har fået opdateringen endnu. 

Faktisk er der lidt for mange, der har undladt at opdatere deres computere fra den foregående udgave, som hedder 21h2. Det skriver Microsoft i denne artikel på firmaets hjemmeside.

Derfor vil Microsoft i den kommende tid sørge for, at din computer automatisk bliver opdateret til version 22h2, hvis du ikke selv har gjort det. 

Sværere at undgå automatisk opdatering

Det vil ske ved en direkte besked på din computer, hvor du blot bliver bedt om at vælge et tidspunkt for opdateringen. Det kan fx være et konkret tidspunkt, eller ved næste genstart af pc'en. 

Opdateringen vil herefter blive installeret på computeren og efter en genstart skal du gennem de sædvanlige valg og (især) fravælg, hvor du fortæller, om du vil give Microsoft diverse tilladelser, installere en prøveudgave af Microsoft 365 og så videre.

Læs også: Sådan indretter du startmenuen i Windows 11

Supporten stopper til den gamle version

Du spørger måske, hvad der sker, hvis du ignorerer beskeden fra Microsoft på din skærm og blot fortsætter med at benytte din ældre Windows 11-version. 

Umiddelbart har Microsoft ingen planer om at installere opdateringen bag ryggen på dig, men du skal være opmærksom på, at supporten til 21h2 ophører i oktober 2023. 

Helt konkret betyder det, at din pc med 21h2 ikke længere vil modtage sikkerhedsopdateringer til Windows 11 efter den dato, ligesom der ikke vil blive installeret andre fejlrettelser på din computer.

Læs også: Ny lydstyring på vej til Windows 11

Hent 22h2-opdateringen nu

Hvis du ikke kan vente til Microsoft banker på din dør med 22h2-opdateringen, kan du også bare hente den nu. Det gør du lettest ved at installere Windows 11 installation Assistant fra Fordelszonen. 

Kør dette program, og installationen af Windows 11 22h2 vil gå i gang på din computer.

Der er sådan set ingen grund til at vente. 22h2 indeholder nemlig en stribe funktioner, som du ikke finder i forgængeren. Det gælder fx forbedringen af joblisten, proceslisten og startmenuen samt faner i Stifinder.

Du kan læse yderligere om de spændende nyheder i 22h2 her.

Måske er du interesseret i ...