windows 11 release date danmark
Windows 11:

Nu skal du ikke vente meget længere, før du kan få Windows 11 på din pc. 

Microsoft lancerer Windows 11 den 5. oktober

Opdateringen til Windows 11 bliver gratis, men hvis ikke du har en helt ny pc, kan du komme til at vente længe, før opdateringen lander på din computer.

1. september 2021 af Louise Olesen

Hvis du ligesom os glæder dig til Windows 11, som et lille barn glæder sig til juleaften, er der godt nyt. 

Microsoft har nemlig officielt bekræftet, at Windows 11 bliver rullet ud fra den 5. oktober 2021. De bekræfter også endnu engang, at opgraderingen bliver gratis.

Du kan dog ikke være sikker på, at du allerede den dag kan fordybe dig Microsofts største nyhed i seks år. 

Windows 11 bliver nemlig rullet ud i en helt særlig rækkefølge.

> Læs alt om Windows 11 her

Hvem får Windows 11 først?

Microsoft fortæller, at de har lært af lanceringen af Windows 10, hvorfor de i første omgang tilbyder Windows 11 til helt nye, kompatible computere. Dette inkluderer således også de pc'er, som fortsat står i butikkerne.

Herefter vil opdateringen komme ud til de øvrige brugere, hvor nyere pc'er, som lever bedst muligt op til systemkravene, bliver prioriteret først.

Du vil få tilbudt opdateringen i Windows Update, når det er din tur, og du kan selv tjekke, om opdateringen ligger klar til dig ved at gå i indstillinger og vælge Opdatering og sikkerhed.

Efter planen vil alle kompatible pc'er få tilbudt en gratis opgradering til Windows 11 inden midten af 2022.

> Kan din pc køre Windows 11? Tjek det med et smart program, som også fortæller dig, hvilke opgraderinger, du kan lave for at din pc kan blive kompatibel. Du finder programmet i Fordelszonen her. 

Sådan springer du køen over

Selvom Microsoft har lagt en plan for, hvornår forskellige pc'er verden over får Windows 11, kan du installere manuelt efter 5. oktober.

Det gør du med værktøjet Opdateringsassistent, som du finder i Fordelszonen.

Hent Opdateringsassistenten i dag, og så kan du formentlig springe køen over - såfremt at din pc lever op til de krav der er, for at kunne køre Windows 11. Dem kan du læse mere om her.

> Se forskellene på Windows 10 og Windows 11  i denne artikel

Et godt tidspunkt at købe ny computer

Microsoft skriver også, at det lige nu er et godt tidspunkt at købe en ny pc. De fleste pc'er i butikkerne lige nu, vil nemlig være udstyret med Windows 11 fra dag et - eller de vil være klar til en lynhurtig opdatering. 

Vi kan dog kun anbefale dig, at du spørger i butikken, om de er sikre på, at den nye pc kan køre Windows 11, da der jo er en række krav til processor, RAM osv., som den skal leve op til. 

Vi har lavet en liste over en række pc'er, som du kan finde i butikkerne nu, som med sikkerhed kan køre Windows 11. Den kan du se her.

Husk også, at du uden problemer kan køre Windows 10 frem til 14. oktober 2025. Det kan du læse mere om her.

Måske er du interesseret i ...