Med få klik kan du få Google Chrome til at scanne din computer for skadelige filer. 

© monticello / Shutterstock.com

Scan din computer skadelige filer med Google Chrome

De færreste ved det, men Googles browser, Chrome, indeholder et værktøj, som kan scanne din computer for skadelige filer. Se her, hvordan du bruger det.

13. august 2021 af Niklas Ernst

Det er ikke sjældent, at du både i vort blad og her på vores hjemmeside kan læse om læk af adgangskoder og andre personlige data.

LÆS OGSÅ: Populær tilføjelse ramt af malware

Internettet er nemlig spækket med hackere og svindlere, hvis arbejde består i at få adgang til helt almindelige menneskers personlige oplysninger. Derfor gælder det om at gøre det så besværligt og bøvlet som overhovedet muligt at få adgang til dine informationer.

Det gør du blandt andet ved at ændre og fintune indstillingerne i Chrome, så din browser bliver så sikker som overhovedet muligt. Så minimerer du risikoen for, at skadelige websites, malware og farlige filer får inficeret din computer.

Scan din computer med Chrome

En af de ting, du kan gøre, og som de færreste faktisk kender til, er at scanne din computer for skadelige filer med en indbygget funktion i Google Chrome-browseren.

LÆS OGSÅ: Ny og stor opdatering til Chrome: Se alle funktionerne her

Det kan være en god idé, hvis du fx oplever pop op-annoncer, der ikke vil forsvinde, eller at din startside i Chrome bliver ved med at skifte til noget andet, end det, du har valgt. 

Det kan nemlig være tegn på, at din computer er inficeret med malware.

Men du kan også sagtens bruge værktøjet, selvom du ikke har observeret noget mærkværdigt på din computer, men bare gerne vil køre scanningen for en sikkerheds skyld. 

Du skal være opmærksom på, at værktøjet i Chrome kun virker på Windows-computere og ikke på Mac.

Sådan bruger du værktøjet:

  1. Åbn Chrome og klik på de tre prikker i øverste, højre hjørne og derefter på Indstillinger.
  2. I venstre side skal du nu klikke på Avanceret og så klikke på Nulstil og ryd op.
  3. Klik nu på Ryd op på computeren
  4. Herefter skal du klikke på den blå knap med teksten Find. Nu scannes din computer. Finder den skadelige software, skal du klikke på Fjern.

Sådan gør du Google Chrome helt sikker

Scannings-værktøjet er blot et af mange værktøjer og indstillinger, som findes, når man kigger i maskinrummet i Chrome.  

LÆS OGSÅ: Få styr dine faneblade i Google Chrome

I det nye nummer af Komputer for alle viser vi endnu flere indstillinger og funktioner i Chrome, der gør browseren så sikker som overhovedet muligt. 

En sikker browser er nemlig altid en god idé – uanset om du vil beskytte dig, så du undgår nettets farer fremover, eller om du vil rette op på en skade, der måske allerede er sket. 

> Læs artiklen "Sådan gør du Chrome helt sikker" i Fordelszonen her

Måske er du interesseret i ...