Falsk Windows 11-hjemmeside giver din pc virus
Falsk Windows 11-side:

Hjemmesiden her ligner Microsofts til forveksling, men hvis du klikker på knappen for at opdatere dit Windows 10 til 11, bliver din pc inficeret med virus.

Falske Windows 11-hjemmesider lister farlig virus ind på din pc

Hvis du på en hjemmeside bliver tilbudt at opdatere din Windows 10 til Windows 11, skal du være yderst forsigtig. Der er et falsk opdateringsprogram i omløb, som vil inficere din pc med virus.

Microsoft begyndte fornylig den endelige masseopdatering af Windows 10-pc'er til Windows 11, og den timing har kriminelle nu udnyttet til perfektion.

Et nyt falsk opdateringsprogram er i omløb, og det program er et særdeles farligt bekendtskab.

Hvis du installerer programmet på din pc, får du en virus, som kan stjæle alverdens informationer fra din pc.

> Læs alle vores artikler om Windows 11 her

Ligner Microsofts officielle side

Svindlerne har oprettet hjemmesider, som til forveksling ligner den officielle Windows 11-side hos Microsoft - blandt andet på adressen windows-upgraded.com. Du kan se et eksempel på en af de falske sider øverst i denne artikel.

Når du klikker på Download på den falske side, hentes et lille program til din pc. Den hentede fil hedder "Windows11InstallationAssistant.zip - samme navn som det rigtige program hos Microsoft.

Når filen pakkes ud, rummer den en mappe på 753 MB med et installationsprogram, der også ser legitimt ud, men hvis du dobbeltklikker på installationsfilen begynder den virkelige katastrofe.

> Læs også: Pas på de falske download-sider på nettet

Stjæler kodeord, cookies, kreditkortoplysninger og Bitcoins

Installationsprogrammet starter en PowerShell-proces, der åbner en kommandoprompt, som herefter henter et billede i jpg-format på en server. 

Jpg-filen er i virkeligheden en DLL-fil, som sætter installationsprogrammet til at hente en såkaldt RedLine-malware. 

RedLine er et berygtet stykke malware, som er designet til at stjæle alt af værdi fra ofrenes computere: Cookies fra hjemmesider, kodeord til alle dine tjenester, Bitcoin wallets og gemte kreditkortoplysninger. 

> Få overblikket: Windows 11 er kommet - hvad betyder det for dig?

Den falske Windows 11-opdatering lukker en farlig virus ind på din pc.
Farlig virus:

Her ses den procedure, som det falske opdateringsprogram følger. Først startes en Powershell-proces, derefter et kommandoprompt-vindue, som henter en omdøbt billedfil fra nettet. I filen står de kodeinstrukser, som installationsprogrammet skal følge for at downloade Redline-malwaren til din pc.

Sådan henter du Windows 11 sikkert

Hvis du lander på en hjemmeside, der tilbyder muligheden for at opdatere din pc til Windows 11, bør du straks forlade hjemmesiden - og under ingen omstændigheder klikke på Download. 

Du kan i stedet tjekke i Windows Update på din pc, om du kan hente opdateringen sikkert der. Ellers kan vi hjælpe dig. 

Du kan nemlig trygt hente det ægte og legitime opdateringsprogram Windows 11 Installation Assistant i Fordelszonen på vores hjemmeside. 

> Hent Windows 11 Installation Assistant her <

Alle programmer i Fordelszonen er testede af vores eksperter, så vi kan garantere sikker download til din pc. 

Sørg også altid for at have opdaterede antivirusprogrammer på din pc. De vil spotte en virus som denne. Komputer for alle anbefaler vores komplette Sikkerhedspakke, som du kan læse mere om her.

Måske er du interesseret i ...