Derfor skal du vente med at hente Windows 11
Windows 11

Det nye Windows 11 ser på flere områder markant anderledes ud end Windows 10. Det mest iøjnefaldende er nok, at startmenuen er flyttet ind midt på Proceslinjen.

Derfor skal du vente med at hente Windows 11

Selvom Microsoft allerede i næste uge er klar med en tidlig prøveudgave af det kommende Windows 11, kan vi ikke anbefale at du installerer styresystemet på din primære pc.

Rygterne har svirret i en uges tid, og nu er det ganske vist: Windows 11 skal afløse Windows 10, og Microsofts tidligere ord om, at Windows 10 var den sidste Windows-udgave, er ikke længere gældende.

Det blev bekræftet på et stort anlagt pressemøde den 24. juni sidst på eftermiddagen dansk tid.

På mødet demonstrerede skiftende topfolk fra Microsoft nogle af de nye funktioner og udseende i det kommende Windows 11, og det kan du læse meget mere om andetsteds på Komputer for alles hjemmeside.

Prøveudgave af Windows 11 klar i næste uge

Der har i et par uger cirkuleret en uautoriseret piratudgave af Windows 11 på nettet, som vi selvfølgelig fraråder at hente.

Men på pressemødet blev det også afsløret, at Microsoft allerede i næste uge er klar med en officiel prøveudgave af det kommende styresystem via deres Windows Insider-program.

Det er et mulighed for de nysgerrige, som vil prøve Windows-funktioner, før alle andre - og alle kan være med. Det kan du læse om i denne artikel.

> Læs også: De 5 bedste nyheder i Windows 11

Ikke alle nyheder med i starten

Det blev dog også nævnt, at ikke alle de smarte funktioner og nyheder, der blev præsenteret torsdag eftermiddag, ville være med i den prøveudgave, som bliver tilgængelig i næste uge.

Derfor anbefalede specialisterne hos Microsoft selv, at du ventede nogle såkaldte "builds" med at hente prøveudgaven, hvis du gerne vil prøve en version, der ligger tættere op af det Windows 11, som på et tidspunkt bliver den officielle udgave.

> Læs også: Sådan får du Windows 11 på din computer

Installér ikke på din primære pc

Hvis du er teknisk anlagt og ikke er bange for at støde på fejl og udfordringer i den endnu ikke færdiggjorte Windows-udgave, kan du altså melde dig til Windows Insider-programmet og allerede fra næste uge prøve Windows 11 selv.

Men vi kan kun anbefale det, hvis du er nogenlunde velbevandret i computere og Windows-installationer - og i øvrigt har en ekstra pc til rådighed, som ikke skal bruges til andet.

På din primære pc er der simpelthen for mange ubekendte og muligheder for irriterende fejl til, at vi kan anbefale dig at installere denne tidlige prøve af Windows 11. 

Samtidig er det også for tidligt at sige, om dine sikkerhedsprogrammer kan arbejde sammen med Windows 11 - og om Windows' indbyggede sikkerhed i øvrigt er færdigudviklet. 

Er det ikke tilfældet, kan det være en risikabel affære at bruge prøveudgaven på den samme pc, som du også bruger til fx netbank og dine emails. 

> Læs også: Så længe kan du bruge Windows 10

Prøv eventuelt på en virtuel pc

Her på redaktionen installerer vi alle prøveudgaver af Windows på virtuelle computere, der er installeret i en fungerende og autoriseret udgave af Windows 10.

Sker der noget med installationen af prøveudgaven af Windows 11, vil det således ikke påvirke "modercomputeren" med Windows 10.

Det er en smule teknisk at komme i gang med.

Er du usikker om, hvad en virtuel installation er, og hvordan man bruger Windows Insider-programmet, anbefaler vi dig ganske enkelt at vente til Windows 11 er lanceret i sin færdige udgave. 

I mellemtiden kan du selvfølgelig holde dig løbende opdateret i Komputer for alle.

Måske er du interesseret i ...