Nu skal du løbende sige nej tak til Windows 11
Opfordring:

Denne besked med en opfordring til at opgradere pc'en til Windows 11 er begyndt at dukke op, når du har hentet den seneste store opdatering til Windows 10.

© WindowsLatest.com

Nu skal du løbende sige nej tak til Windows 11

Nu skruer Microsoft op for beskederne om, at du bør opdatere din pc med Windows 10 til Windows 11. Men du kan skrue ned for antallet af beskeder. Vi viser dig hvordan.

Hvis du aktivt har fravalgt at opgradere din pc med Windows 10 til Windows 11, fordi du er godt tilfreds med Windows 10 eller foretrækker et system du kender, bliver de næste knap tre år meget lange.

Windows 10 vil nemlig fortsætte med at modtage opdateringer frem til oktober 2025, men allerede nu er Microsoft begyndt at presse hårdt på for at få dig over på det nyere Windows 11.

For et par uger siden kunne vi således berette om, at firmaet fra 1. februar i år ikke længere sælger licenser til Windows 10.

Nu har Microsoft dog valgt at sætte tommelskruerne på.

> Læs også: Microsoft presser opdatering ind på din computer

"Du har ret til en gratis opgradering"

Henover weekenden har brugere af Windows 10 således kunnet rapportere, at de efter at have opdateret pc'en til den nye Windows 10 22H2-opdatering, er blevet mødt af en ny reklamesøjle for Windows 11.

I beskeden, der fylder hele skærmen, opridses Windows 11's lyksaligheder, og du bliver opfordret til at hente og installere den nye udgave af styresystemet. 

Faktisk lokkes du med, at du har gjort dig særligt fortjent til en gratis opgradering, og i beskedboksen kan du kun vælge mellem at installere nu eller planlægge, hvornår du vil opdatere. Du kan først afvise opdateringen efter flere klik.

> Læs også: Så længe kan du fortsætte med at bruge Windows 10

opdater til Windows 11
Kan ikke lukkes:

I beskeden fra Microsoft kan du kun vælge mellem at installere "nu" eller "senere," og først efter flere klik, kan du afvise opdateringen helt. Du kan ikke slippe for at tage stilling, da beskeden fylder hele skærmen.

© WindowsLatest.com

Kun på pc'er som er klar til Windows 11

Beskeden dukker dog kun op, hvis din pc faktisk er i stand til at afvikle Windows 11 og dermed ikke rummer en processor eller andre komponenter, som ikke er kompatible med Windows-udgaven.

Dermed må man formode, at de ejere af Windows 10, som endnu ikke har opdateret deres pc, har gjort et aktivt fravalg, som Microsoft dermed forsøger at påvirke.

Når du har klikket dig igennem et par sider med rosende ord om Windows 11, får du dog mulighed for at afvise opdateringen - indtil næste gang, du opdaterer Windows 10, for så dukker den formentlig op igen. 

> Læs mere om 22h2-opdateringen til både Windows 10 og Windows 11 her

Først når du har bladret dig igennem tre sider med rosende tale om Windows 11, får du mulighed for at takke nej til at opgradere pc'en til Windows 11.
3 sider med lovord:

Først når du har bladret dig igennem tre sider med rosende tale om Windows 11, får du mulighed for at takke nej til at opgradere pc'en til Windows 11. 

© WindowsLatest.com

Ikke første reklame for Windows 11

Den nye besked er blot seneste eksempel på, at Microsoft vil gå langt for at få dig til at forlade Windows 10.

I det seneste års tid har du kunnet se en lignende besked i pc'ens indstillinger under Windows Update. På samme måde fortæller denne besked, at din pc kan køre Windows 11 og at du bør hente og installere den på din pc.

Beskeden dukker naturligvis kun op, hvis din pc med Windows 10 er i stand til at afvikle Windows 11. 

> Læs også: Hvad sker der med de underlige billeder i søgefeltet i Windows?

Hvis du stadig har Windows 10 og din pc er i stand til at køre Windows 11, har du måske set denne opfordring til at opdatere pc'en inde i Windows Update.
Opfordring i Windows Update:

Hvis du stadig har Windows 10 og din pc er i stand til at køre Windows 11, har du måske set denne opfordring til at opdatere pc'en inde i Windows Update.

© WindowsLatest.com

Sådan slår du ufrivillige beskeder fra

Hvis du selv vil frabede dig nogle af disse uopfordrede beskeder, kan du deaktivere velkomstbeskeden, der vises efter hver større Windows-opdatering. 

Sådan slår du velkomstbeskeder fra i Windows 11:

  1. Højreklik på startknappen i Windows og vælg Indstillinger.
  2. Gå ind i System og derefter Meddelelser.
  3. Rul ned i bunden af vinduet og klik på Yderligere indstillinger.
  4. Fjern fluebenet ved Vis velkomstoplevelsen i Windows...

Denne metode vil givetvis ikke helt forskåne dig for Microsofts forsøg for at få dig til at hente Windows 11, men forhåbentlig kan du slippe for de insisterende opfordringer efter hver opdatering af pc'en.

> Læs også: Sådan fjerner du annoncerne i Windows 11

Måske er du interesseret i ...