Android Q styresystem

Android Q lanceres i foråret 2019.

Android Q: Disse nye funktioner kan du glæde dig til

En ny udgave af Android er på trapperne fra Google. Den har indtil videre fået navnet Android Q. Læs om de spændende nyheder, der rammer os til sommer.

10. januar 2019 af Steffen Nielsen

Efterhånden er der dukket en del spændende nyt op om den 10. udgave af Android med bogstavkoden "Q". 

Hvis rytmen fra tidligere udgaver og år gentages, lanceres Android Q i august. På rygtebørsen er der allerede spændende nyt om systemet.

Her er nogle af de nye features, vi glæder os til at se i Android Q.

Android Q bliver sort

I følge rygter og læk fra Google får Android Q såkaldt Dark Mode. Det betyder, at du kan indstille din telefon til sort baggrundsskærm (med hvid skrift) om aftenen og natten. På den måde kan du skåne øjnene, hvis du fx. bruger din telefon i mørke.

Der findes allerede mange apps, der har denne funktionalitet, men i følge rygterne fra mediet Android Police vil Google nu sikre, at alle forudinstallerede apps understøtter den sorte, øjevenlige visning.

Læs også: De bedste sikkerhedsprogrammer til mobilen

Android Q går ud over skærmkanten

En anden spændende nyhed, som vi kan vente i Android Q består i såkaldt "screen continuity".

Det sikrer, at systemet vil understøtte apps til foldbare skærme, så skærmbilledet kan fortsætte ud over den oprindelige skærmkant.

Desuden fortsætter Android med at forbedre såkaldt split screen, så to apps kan vises - og endda bruges - på skærmen samtidig med Android Q. 

Læs også: Ryd op på mobilen med CCleaner

Hvad skal Android Q hedde?

Android Q er i øvrigt blot et foreløbigt navn til styresystemet, hvis tidligere to versioner hed Oreo samt det nuværende Android Pie. 

Der spekuleres således for tiden også en del i, hvilken mad med begyndelsesbogstavet "Q", Google har planer om at benytte. Vi skyder på quiche.

> Læs mere om Android her

Skriv effektivt på din mobil og tablet

Med et trådløst tastatur bliver det en helt ny oplevelse at skrive selv lange tekster på din mobil og tablet. 

Tastaturet kobles let sammen med mobilen via Bluetooth, og straks er din mobil eller tablet ligeså god at skrive på som din pc. 

Altså er det slut med tastaturet på skærmen og de mange dumme taste-og slåfejl, man ofte laver der. 

> Lige nu får du et trådløst tastatur med to numre af Komputer for alle for kun 59,50 kroner + porto og eks. Bestil med det samme via dette link.

Måske er du interesseret i ...