Test din hørelse med en særlig sang
Test din hørelse

Med en ny sang forsøger Samsung nu at rette fokus på vores evne til at lytte. Sangen Heartbeat kan nemlig teste din hørelse.

© Shutterstock

Samsung tester din hørelse med ny sang

Med et nyt sommerhit sætter Samsung danskernes hørelse under lup. Sangen tjekker nemlig, om du har nedsat hørelse ved at afspille lyde i særlige frekvenser.

Sommeren er over os, og det samme er festivalsæsonen. Det er ensbetydende med høj musik og støj fra menneskemængder, og dét sætter dine ører på prøve.

Derfor retter Samsung Nordic nu fokus med vores hørelse, og det gør de ved at lancere en ny sang. Sangen indeholder nemlig specifikke frekvenser, der høres forskelligt alt afhængigt af, hvordan det står til med lytterens hørelse.

Lytter du til sangen, kan du altså afklare, om du har dårlig hørelse eller ej. 

Målet med kampagnen er dog ikke bare at teste hørelsen blandt danskerne, men at gøre os – især unge mennesker – bevidste omkring høretab.

LÆS OGSÅ: Høretelefoner tester din hørelse

Bruger særlige frekvenser

I et samarbejde med den svenske musiker Nea og de norske musikproducere Skinny Days har Samsung Nordic lanceret sangen Heartbeat.

Sangen indeholder specielle frekvenser på 17 kHz, 16 kHz og 10,6 kHz, som kan være vanskelige at skelne, hvis hørelsen er hæmmet. Desuden er der ord, som er skjult blandt andre lyde.

Disse ord kan ikke høres, hvis du har nedsat hørelse, og det er der tilsyneladende mange, der risikerer at få. Verdenssundhedsorganisationen WHO vurderer, at 1,1 milliarder yngre mennesker er i farezonen for at få nedsat hørelse.

For at forhindre høreskader anbefales det, at du tager pauser fra musikafspilningen med jævne mellemrum og skruer ned for lydstyrken.

LÆS OGSÅ: Undgå støj og dårlig luft med headset med indbygget luftrenser

Test din hørelse her

Ifølge Samsung lider en ud af fem skandinaver af høretab, og ofte er vi ikke engang klar over det. For at sætte fokus på problematikken har elektronikproducenten Samsung lavet sangen Heartbeat i samarbejde med svenske og norske musikere.

Sangen indeholder visse elementer og frekvenser, vi kender fra diverse høretests. Personer med nedsat hørelse har sværere ved at høre sangens skjulte elementer, end personer med normal hørelse har.

For at gøre det lettere at opfatte lydene har Samsung visualiseret frekvenserne i videoen til sangen. De blå prikker i videoen (fx omkring 1:10) illustrerer, når de særlige frekvenser bliver spillet.

Du kan lytte til sangen og teste din hørelse her:

LÆS OGSÅ: Sådan afspiller du cd’er på pc’en uden et cd-drev

Du kan læse mere om projektet og se en video om projektet på Samsungs hjemmeside her.

OBS: Sangen og visualiseringen er ikke et medicinteknisk produkt og er ikke beregnet til at erstatte traditionelle diagnosticeringsmetoder eller behandlinger af høretab eller andre medicinske variationer.

Hvis du tror, at du lider af høretab, bør du tale med din læge.

Måske er du interesseret i ...