Et eksternt drev til cd'er
Eksternt cd-drev:

Har du en cd-samling derhjemme, som du gerne vil afspille på computeren? Så skal du bruge et cd-drev, men det er ikke alle pc'er, der har et drev indbygget, og derfor må du på markedet efter et eksternt.

© Shutterstock

Afspil cd'er på pc'en med et eksternt cd-drev

Har din pc ikke et indbygget diskdrev, kan du stadig lytte til dine cd’er på computeren. Du skal blot bruge et eksternt drev.

Vi er nogle, der har stakke med musik-cd’er liggende derhjemme, men hvis du vil afspille dem på din computer, kan det vise sig at være en umulig opgave.

I dag bliver de fleste computere nemlig ikke lavet med et indbygget drev til at afspille cd’er. 

I stedet foregår det meste afspilning af lyd via streamingtjenester som fx Spotify.

Musikstreaming fungerer ofte helt fint, men lydkvaliteten kan ikke helt måle sig med den originale cd-lyd - og så er der noget helt særligt ved at lytte til en gammel cd fra ende til anden som i gamle dage.

Det kan derfor være ekstra frustrerende, hvis du har en større fysisk samling derhjemme, som du ikke længere kan afspille på pc’en, men heldigvis findes der en nem og billig løsning. 

Du skal blot investere i et eksternt drev.

LÆS OGSÅ: 25 år med MP3-musik: Husker du Napster og iPod?

Eksternt cd-drev: Sådan fungerer det

Har du en pc uden indbygget cd-drev, skal du købe et ekstern drev. Et eksternt drev, som også kaldes for et optisk drev, er et drev, som du kan lægge en cd i og efterfølgende forbinde via USB til computeren.

Når drevet er forbundet til computeren, kan du bruge det fuldstændig som en hvilken som helst anden tilsluttet USB-enhed. Så kan du fx udtrække musikfiler fra cd’en til computeren og få organiseret hele din musiksamling i mapper på pc’en.

Et optisk drev koster desuden ikke det hvide ud af øjnene. Eksempelvis kan du i skrivende erhverve dig det eksterne drev LG GP57EB40 til godt og vel 300 kroner.

I artiklen "Sådan finder du det bedste eksterne dvd-drev" får du hjælp til at vælge det rigtige eksterne drev til dine behov.

Overfør let musik med Ashampoo Music Studio 2020

Hvis du alligevel gerne vil lytte til musikken fra dine gamle cd'er på computeren, kan du med  programmet Ashampoo Music Studio 2020 let overføre musik fra cd til pc.

Programmet sørger ovenikøbet for, at overførslen af lydfiler fungerer helt korrekt.

Filerne bliver nemlig navngivet helt efter bogen. Du slipper således for at have mapper med mærkværdige filnavne liggende på pc’en, som desværre ofte er tilfældet, når du udtrækker cd’er og overfører filerne til computeren.

Ashampoo Music Studio 2020 kan også bruges til at organisere din musiksamling, redigere lydfiler og meget, meget mere. 

I Komputer for alle blad 6/2022 kan du læse første artikel af to om programmet, som du som abonnent kan hente gratis i Fordelszonen.

> Hent program, artikel og vejledning i Fordelszonen her

Er du ikke abonnent på Komputer for alle, kan du blive det fra kun 29 kroner ved at følge dette link.

Måske er du interesseret i ...