Pige med headsettet Dyson Zone på hovedet
Dyson Zone

Dyson Zone er luftrensende høretelefoner med indbygget støjreducering. Så du får både god lyd og frisk luft.

© Dyson

Dyson Zone - verdens første luftrensende hovedtelefoner

Det engelske firma Dyson lancerer et headset, der har indbygget en luftrenser. Formålet er at løse to af storbyens problemer - nemlig dårlig luft og støj - på samme tid.

Ansigtsmasker har haft et par gode år, og nu hopper det engelske firma Dyson med på bølgen med meget avanceret et af slagsen.

Dyson har nemlig lanceret et velvoksent støjreducerende headset, der har en indbygget luftrenser, som sidder på en bøjle foran munden.

Tanken er et produkt, som kan afhjælpe to store problemer i byerne, nemlig støj og dårlig luft.

Dyson er nok mest kendt for at producere poseløse støvsugere, men firmaet har en bred vifte af produkter, hvor dagligdags produkter som vifter, luftrensere og håndtørrere er blevet gentænkt og designet på en ny måde, lyder det i deres præsentation af Dyson Zone.

> Læs også: Nu kan du bruge ansigtsgenkendelse med mundbind på

Dyson Zone var seks år undervejs

Det har taget Dysons ingeniører seks år at udvikle headsettet, og undervejs er der blevet produceret over 500 prototyper.

De første forsøg lignede en snorkel, der var koblet til en rygsæk, hvor rensemekanismens motor sad.

I den endelige model ligner luftrenseren mere et almindeligt mundbind, som vi er kommet til at kende dem i løbet af de seneste par år.

> Læs også: Nye høretelefoner kan teste din hørelse

Ingeniørerne hos Dyson måtte gennem over 500 prototyper, før headsettet Dyson Zone var klar.
Prototyper:

Ingeniørerne hos Dyson måtte gennem over 500 prototyper, før headsettet Dyson Zone var klar.

© Dyson

Sådan fungerer Dyson Zone

Ved ørene sidder kompressorer, som hiver luften ind gennem særlige filtre, der renser luften for fx pollen og anden forurening. Den rene luft bliver så blæst ud foran din mund. 

Der kan løbe op til 5 liter ren luft gennem visiret hvert sekund, og det skulle cirka svare til vores åndedræt under en løbetur.

En luftkvalitetssensor i den venstre ørekop overvåger løbende forureningsniveauet og sender data til en app på din telefon. Her får du også besked, når det er tid til at skifte filtre i Dyson Zone. Filtrene skulle kunne holde i et år i en europæisk by og kortere tid i mere forurenede dele af verden.

Selve headsettet har aktiv støjreduktion, hvor de indbyggede højtalerenheder udsender lyd, der neutraliserer den lyd, der trænger ind i headsettet udefra, så lytteren for en fornemmelse af ro. Du skulle også kunne lytte til musik i høj kvalitet.

> Læs også: Smart sensor giver dig besked om skimmelsvamp i hjemmet

9 ud af 10 indånder forurenet luft

Verdenssundhedsorganisationen WHO anslår, at 9 ud af 10 indånder luft, der overskrider organisationens retningslinjer for forurening. 

Nogle former for forurening faldt under Covid-pandemien, hvor der fx var færre fly i luften, men nu er forureningen tilbage på det tidligere niveau.

Dyson forventer, at headsettet kan købes fra efteråret 2022, men der er endnu ikke nogen officiel pris på Dyson Zone.

Du kan også gå i den helt anden grøft. Her får du 4 grunde til, du skal vælge et trådløst headset

I videoen herunder kan du se nærmere på Dyson Zone og høre, hvordan det avancerede produkt fungerer.

Måske er du interesseret i ...