4 gode grunde til at opgradere til SSD

Hvis din primære harddisk endnu ikke er en SSD, får du her 4 gode grunde til, hvorfor den bør være det.

SSD’er er nemlig lidt af en vidunderopfindelse sammenlignet med de mere klodsede mekaniske harddiske, som de gradvist har afløst. I dag har langt de fleste nye computere en SSD som primær lagerplads, hvor styresystemet er installeret. SSD’er er både lydløse og meget hurtigere end harddiske.

Udviklingen begynder også så småt at vise sig blandt de eksterne drev til at slutte til USB-porten. Her har SSD-drevene den fordel, at de er lettere og mindre og nemmere kan tåle at blive tabt på gulvet. SSD’er har faktisk kun én markant ulempe i forhold til harddiske: De er dyrere. Priserne på de to teknologier nærmer sig langsomt hinanden, men harddiske er stadig billigst. Hvis man fremskriver prisudviklingen på harddiske og SSD’er, kan man se, at SSD’er først vil blive den billigste løsning i slutningen af dette årti.

Her er fire gode grunde til at skifte harddisken ud med en SSD:

1. Den er hurtigere En SSD skal ikke bruge tid på at lade en magnetisk arm læse data fra en metalskive, som en gammeldags harddisk skal. En SSD fungerer lige som et flash-hukommelseskort, og læser og skriver data lynhurtigt. Hvis din Windows-installation kører fra en SSD, vil du mærke en betydelig hastighedsforskel.

2. Den bruger mindre strøm Fraværet af bevægelige dele i SSD gør også, at den bruger mindre strøm end magnetiske harddiske. Det er naturligvis en fordel for elregningen og miljøet, og for dig med en bærbar computer betyder det også, at computeren holder længere på en opladning.

3. Den er lydløs Endnu en fordel ved at SSD ikke har bevægelige dele, er, at den er så godt som lydløs. Du slipper altså for den konstante lyd af data, der bliver læst og skrevet, som du har været vant til det med magnetiske harddiske. Det giver arbejdsro til dig selv og dem omkring dig.

4. Programmer og spil er klar på få sekunder Det er ikke kun Windows, der kører hurtigere med en SSD. Du vil opleve, at dine programmer opfører sig langt kvikkere, og at dine spil får skåret adskillige sekunder af indlæsningstiden fra mellem banerne.

> Læs mere: Fremtidens harddisk

Find den bedste eksterne SSD lige nu

SSD’er har været et af de helt store spring fremad for computerteknologi i de senere år. I Komputer for alle nr. 15, 2022 har vi samlet et stærkt felt af de små, hurtige drev og sat dem i USB-porten efter tur. Undervejs har vi skiftevis tabt kæben over, hvor små og lette de er, og hvor hurtigt de er i stand til at overføre data.

De eksterne SSD’er er utrolig nemme at bruge. Du skal bare slutte dem til en USB-port på pc’en. Så dukker de automatisk op i Windows Stifinder, og du kan begynde at flytte filer over på dem.

Det er en god idé at undersøge i din computers manual, om du har USB 3.2 Gen 2-porte på pc’en. Hvis du kun har 1.-generations-porte, er der nemmelig ingen grund til at købe et USB 3.2 Gen 2-drev, hvor du alligevel ikke kan udnytte hastigheden fuldt ud.

Måske er du interesseret i ...