Skovturen bliver meget mere fornøjelig, hvis du har et formål med turen i det grønne.
Og selvom din smartphone måske ikke er det første redskab, du forbinder med oplevelser i det fri, så kan app'en Geocaching gøre turen til en spændende oplevelse for ung som gammel.
Eller måske kan geocaching endda blive formålet med turen.
Hvad er geocaching?
Geocaching er en fornøjelig hobby, hvor du bruger en app på din telefon (eller en decideret gps) til at finde virkelige skatte, som andre geocahcere har placeret i det fri.
Med geocaching finder du koordinater på skattebeholdere – eller caches, som de hedder på fagsprog – som ligger gemt i nærheden af, hvor du bor, omkring sommerhuset eller måske endda på sommerferiedestinationen.
Geocaching er også en populær beskæftigelse for mange, når de rejser ud i verden. Her kan du nemlig finde frem til hemmelige skatte, som måske har rejst hele verden rundt, inden de er placeret lige der, hvor du finder dem.
> Læs også: ChatGPT: Prøv chatrobotten, som alle taler om

De fleste geocaches - især i bebyggede områder - er ganske små, så de ikke bliver spottet og fjernet af nysgerrige sjæle. I geocachen findes der altid en logbog, som du skal skrive i. Efterfølgende logges fundet på hjemmesiden Geocaching.com.
Kom let i gang med geocaching med app'en Geocaching
Den populære geocaching app med det simple navn "Geocaching" giver dig adgang til over 3 millioner skatte på verdensplan og sikrer, at du får mest mulig ud af din nye hobby.
Geocaching app'en er gratis, og hvis du bliver grebet af geocaching, kan du købe et Premium-abonnement, som giver dig flere muligheder.
Før du opgiver pensionsopsparingen bør du vide at skattene, som du finder med Geocaching, hører til i småtingsafdelingen.
Det er jagten efter skattene, der er målet med hobbyen, og typisk vil du gemme din nyfundne skat et nyt sted, så andre kan få glæde af den.
På den måde kan en lille geocaching-skat bevæge sig rundt i hele verden.
Sådan bruger du app'en Geocaching
- Start med at hente Geocaching app'en til din smartphone. App'en er på dansk.
- Find Geocaching til Android via dette link
- Find Geocaching til iPhone via dette link - Opret en konto i Geocaching app'en
- Sørg for at telefonens lokalitetstjenester (fx GPS) er slået til. Det hjælper app'en dig med.
Nu når du til selve kortet i Geocaching app'en. Det viser dig dit lokalområde, og skattene er gemt bag de grønne ikoner. Så er det blot at gå på jagt!

Når du har oprettet dig i Geocaching app'en får du med det samme adgang til et kort, hvor du kan se de skatte, som er gemt i nærheden.
Geocaching for viderekommende
Når du har leget lidt med geocaching, får du måske lyst til at gemme din egen skat. Det kan du naturligvis også gøre via Geocaching-app'en.
Du kan også vælge at opgradere udstyret og investere i en decideret gps til geocaching i stedet for at bruge din mobiltelefon. Det var sådan, hele geocaching-trenden startede tilbage i år 2000 - inden vi for alvor fik gps i vores mobiltelefoner.
> Læs også: Sådan virker GPS-navigation

Hvis du vil geocache i et område, hvor mobilsignalet ikke er så godt, kan du i stedet bruge en gps, et kompas og et godt, gammeldags analogt kort til geocaching.
Mange geocachere drager på tur i skoven eller anden fri natur med en gps, et kort og et kompas, og taster så geocachens gps-koordinater ind, og går på jagt.
Det kan blandt andet være en fordel, hvis du går på jagt i områder, hvor mobilen har svært ved at finde signal.
Du kan læse meget mere om Geocaching og se, hvor der ligger gemte skatte i dit område på denne hjemmeside.
> Læs også: Lav din egen Kahoot-quiz