hvordan virker GPS navigation? få svaret her

Sådan virker GPS-navigation

Din smartphone ved altid, præcis hvor på Jorden du befinder dig, takket være dens indbyggede GPS-chip. Men hvordan virker GPS navigation? Læs her, hvordan den avancerede teknologi bag GPS-systemet virker.

1. januar 2018

Takket være sin indbyggede GPS-chip ved din smartphone altid, hvor du befinder dig. Men hvordan virker GPS navigation og teknologien bag? Her får du et indblik i den fascinerende teknologi kaldet GPS som står for Global Positioning System.

Hvad er GPS navigation?

GPS er i dag så udbredt, at det kan være svært at huske, hvordan vi engang klarede os uden – men det er faktisk blot 10-15 år siden, at GPS-teknologien begyndte at slå igennem blandt private brugere. 

Derfor kan teknologien også bruges til mange flere formål: Du kan fx gemme din position sammen med de billeder, du tager på telefonen. Du kan også bruge GPS-registreringen på mobilen til at gemme alle oplysninger om din løbetur eller bestille en taxa til din præcise position med et tryk i en app. 

Hvordan virker en GPS?

GPS systemet er baseret på GPS-satellitter som kredser om Jorden i cirka 20.000 kilometers højde. GPS-satelitterne er udstyret med atomure og udsender oplysninger om tidspunktet og deres position. Forsinkelsen på signalets vej til dig bruges så til at udregne afstanden til satellitten.

sådan virker gps navigation

Din GPS-modtager skal fange signalet fra mindst fire satellitter – og ved at beregne afstanden til dem kan den finde ud af, præcis hvor du er. Der er nemlig kun ét punkt, der befinder sig i nøjagtig dén afstand til alle fire satellitter.

Måske er du interesseret i ...