ThinkPad
ThinkPad

Lenovos populære bærbare ThinkPad-computere har problemer efter Windows-opdatering. 

© Shutterstock

Windows-opdatering lammer populære computere

En opdatering til Windows 10 har langt fra haft den ønskede effekt på en række Lenovo-computere. Opdateringen får nemlig computerne til at gå ned.

Microsofts opdatering 2004 til Windows 10 har vi på Komputer for alle efterhånden stiftet ganske godt bekendtskab med. Opdateringen fra sommeren 2020 har nemlig været spækket med fejl og har blandt andet været skyld i printerproblemer. Det kan du læse om her.

Windows 10 2004-opdateringen har nu skabt endnu et problem. Brugere af Lenovo-computere oplever som følge af opdateringen, at deres maskiner lukker uventet ned.

Lenovo-computerne, der har problemer efter opdateringen, er de populære bærbare computere af mærket ThinkPad, men har du en Lenovo ThinkPad, er der alligevel godt nyt: Microsoft erkender nemlig, at det er den kontroversielle opdatering, der er skyld i problemet, og derfor har de en lappeløsning på problemet.

LÆS OGSÅ: Stor Windows-opdatering fyldt med fejl

Slå sikkerhedsfunktion fra

Lenovo ThinkPad-computerne går tilsyneladende ned på grund af en særlig sikkerhedsfunktion i computerens UEFI, som er BIOS-indstillingerne i Lenovo ThinkPad-computere.

Herinde er der en funktion kaldet Enhanced Windows Biometric Security, som du kan slå fra og dermed løse problemet.

Her kan du se, hvordan du slår funktionen fra:

  1. Når din computer tænder, skal du trykke på F1-tasten for at komme ind i UEFI/BIOS.
  2. Vælg kategorien Security.
  3. Vælg så Virtualization menu.
  4. Slå Enhanced Windows Biometric Security fra.

LÆS OGSÅ: Sikkerhedsprogram skaber problemer efter Windows-opdatering

Permanent løsning på vej

Microsofts løsning er foreløbigt, at du slår en sikkerhedsfunktion fra, og det er selvsagt ikke holdbart. 

Microsoft forklarer, at de arbejder på en permanent løsning, så du igen kan bruge din Lenovo ThinkPad, uden den slukker uventet. Dog er der ingen information om, hvornår den permanente løsning kommer. 

Hvis du ikke kan vente, kan du altså gøre som foroven og slå Enhanced Windows Biometric Security fra. Bemærk dog, at du slår en sikkerhedsfunktion fra, og at du derfor går på kompromis med din computers sikkerhed.

LÆS OGSÅ: Ny Windows-opdatering fjerner alvorlige fejl

Måske er du interesseret i ...