20h1 2004 Windows update

Der er opdaget en stribe fejl i Windows' seneste halvårsopdatering.

Stor Windows-opdatering fyldt med fejl

Ekspertbrugere melder om flere fejl i den opdatering, som Microsoft netop har bragt på gaden. Blandt andet er der problemer med Bluetooth, ligesom nogle computere pludselig genstarter. Læs med her, og se, om din computer er i farezonen.

Torsdag den 28. maj udkom den seneste halvårsopdatering med navnet 2004 til Windows 10. 

Nu en uge efter viser det sig, at opdateringen langtfra er problemfri. 

I hvert fald melder Microsoft om intet mindre end 11 større og mindre fejl, som kan følge i kølvandet på opdateringen, hvis du installerer den. Eller når Windows automatisk opdaterer. 

På Microsofts hjemmeside findes en oversigt over de aktuelle problemer i forbindelse med opdateringen. Fejlene har måske ikke den grelle karakter, som vi så efter tidligere opdateringer af Windows 10. Men der er da alligevel noget at tage fat på hos Microsoft.

På hjemmesiden kan du blandt andet læse om følgende problemer.

Kendte fejl i opdateringen 2004

  • Fejl med Bluetooth
    Microsoft melder, at der kan opstå fejl i systemet, hvis du forsøger at tilkoble mere end én enhed til pc'en med Bluetooth.
  • Pludselige genstarter
    En andet problem opstår, hvis du har grafikkort fra Nvidia af ældre dato. I det tilfælde risikerer du pludselige, uønskede genstarter af pc'en.

  • Øvrige problemer
    Microsoft melder desuden om problemer med lydddrivere fra Conexant, grafikkort fra Intel samt tilkobling af Thunderbolt-adaptere.

Sådan får du opdateringen

Microsoft ruller løbende opdateringen 2004 ud til computere over hele verden. Det sker helt automatisk.

Du kan se i Windows Update, om du allerede har fået opdateringen. Du kan søge dig frem til  Windows Update i Windows søgefeltet.

Hvis du ikke allerede har fået opdateringen, er det muligt at gennemtvinge den ved hjælp af Opdateringsassistenten i Fordelszonen.

Bemærk dog, at Microsoft forhindrer nogle computere i at opdatere til Windows 2004, fordi fx drivere på pc'en endnu ikke er kompatible med opdateringen. Det kan du læse mere om i vores artikel her.

Du kan læse mere om de spændende funktioner i opdateringen 20h1/2004 i vores store artikel om opdateringer af Windows 10.

Måske er du interesseret i ...