Tips til at købe computer

I Komputer for alle nummer 18/2020 tester vi bærbare computere.Du får også en grundig købeguide, så du ikke køber forkert. 

© Shutterstock

5 gode råd før du køber ny computer

Uanset hvilken computer du har tænkt dig at købe, er der nogle enkle tommelfingerregler, som du bør kende til, hvis du vil vælge rigtigt.

"Hvilken computer skal jeg købe?"

Det er et spørgsmål, som vi på redaktionen møder ofte - både på jobbet og privat. Og det er et spørgsmål, som er svært at svare på, for den perfekte computer for dig, er ikke nødvendigvis den perfekte computer for mig. 

Vi har samlet fem gode råd, som kan hjælpe dig til at investere i den helt rigtige computer - til den bedste pris. 

Hvilken computer skal jeg købe?

1. Prøv før du køber ny computer

Det er vigtigt at prøve pc'en først, når du køber en bærbar eller en alt i én-pc, hvor det er svært at skifte komponenterne ud senere. 

Se fx hvordan skærmen klarer sig i kraftigt lys, skriv på tastaturet, og brug musepladen til at styre Windows. 

Fornemmelsen af, hvordan computeren er at arbejde på, kan du ikke læse dig til i annoncen.

2. Kend dine pc-behov

Computere er dyr elektronik, og der er ingen grund til at betale ekstra for funktioner, du ikke har brug for, når du køber ny computer.

Overvej hvilke funktioner, der er vigtigst for dig, og spar så eventuelt på andre områder. Hvis du fx skal bære meget rundt på computeren, er vægten måske vigtigere end processorens hastighed.

Tips til at købe computer

Er du typen, som tager din computer med i toget, på biblioteket, i sommerhuset eller lign. kan det være, at vægten er vigtigere end hastigheden, når du skal købe en ny computer. 

3. Køb ikke den første den bedste computer

Sørg for at sætte dig godt ind i tingene. Læs tests på nettet (fx i Komputer for alles Testzone) eller anmeldelser fra andre købere.

Du kan også spørge venner og familie om deres oplevelser med forskellige mærker.

Når du har fundet frem til den computer, du vil købe, så sørg for, at du ikke betaler mere end højst nødvendigt.

På nettet kan du hurtigt besøge en række forhandlerhjemmesider og finde den laveste pris. Du kan også sammenligne priserne på fx Pricerunner.

4. Køb computer på det rigtige tidspunkt

“Køb ikke ind, når du er sulten,” lyder et gammelt råd. Det gælder også, når du skal have ny computer.

Hvis din computer bryder sammen fx i ugerne op til jul, får du lov til at betale unødig overpris for en ny. Køb i stedet din nye pc under et af årets store udsalg.

På Pricerunners hjemmeside kan du tjekke prisudviklingen på en given computer. Så kan du let se, om prisen er rigtig lige nu. Læs hvordan du gør her.

5. Slip for at betale grov overpris

I de første uger efter at ny elektronik er kommet ud på butikkernes hylder, er priserne oftest ekstremt høje. Det gælder også computere.

De mest fanatiske elektronikentusiaster vil nemlig have de nyeste produkter så hurtigt som muligt, nærmest uanset hvad de koster. 

Prisen er typisk meget høj, indtil den første voldsomme efterspørgsel er stilnet af.

Læs Komputer for alles store købeguide

I magasinet Komputer for alle nummer 18, 2020 kan du læse en stor købeguide, hvor vi hjælper dig til at købe den helt rigtige maskine. 

Og i samme blad kan du læse stortesten, hvor vi har fundet de mest interessante bærbare computere på markedet og giver dig svaret på, hvad der er værd at købe, og hvad du skal gå langt uden om. 

> Læs købeguiden og stortesten i Fordelszonen her (kun for abonnenter)

Måske er du interesseret i ...