Snart må vi sige farvel til det billige Netflix-abonnement
Snart må vi sige farvel til det billige Netflix-abonnement

Netflix er i fuld gang med at lukke for det populære basisabonnement og i stedet tvinge os til at se reklamer, medmindre vi skifter til et dyrere abonnement.

© Shutterstock

Nu vil Netflix tvinge dig til at se reklamer

Hvis du vil fortsætte med at bruge den billigste Netflix-løsning, kan du efter alt at dømme godt forberede dig på at blive forstyrret af reklamer, når du ser film og serier.

For anden gang på få måneder ændrer Netflix i sine abonnementer, og heller ikke denne gang er det til fordel for kunderne.

I maj 2023 annoncerede Netflix, at din Netfilx-konto kun må deles internt i husstanden, medmindre du køber et særligt abonnement. Nu har Netflix gjort det endnu mere surt for kunder - foreløbig dem i Canada, Storbritannien og USA.

Her er det billigste basisabonnement nemlig blevet udfaset, og i stedet er kunderne tvunget til at se reklamer, hvis de vælger den billige Netflix-løsning.

LÆS OGSÅ: Nu må du ikke længere dele din Netflix-konto med andre

Betal mere eller se reklamer

I Storbritannien, Canada og USA er det altså ikke længere muligt at vælge et ‘Basic’-abonnement, hvor du ellers normalt får adgang til alt indhold på Netflix for cirka 80 kroner om måneden.

I stedet må man enten opgradere og betale henholdsvis 100 og 130 kroner for ‘Standard’- eller ‘Premium’-abonnementet. Alternativet er et abonnemt med reklameafbrydelser.

Abonnementet med reklamer er billigere end den gamle basisløsning og koster lige godt 50 kroner, men til gengæld bliver du altså forstyrret af reklamer, når du nyder en god film eller serie.

I skrivende stund drejer det sig om fire til fem minutters reklamer i timen.

LÆS OGSÅ: Sådan gør du underteksterne bedre i Netflix

Endnu ikke til EU

Basisabonnementet hos Netflix er endnu ikke sløjfet i Danmark og de øvrige EU-lande. Abonnementet med reklamer er nemlig stadig ikke tilgængeligt i alle medlemslandene.

Det er dog ikke første gang, at Nordamerika agerer forsøgskanin for Netflix-tiltag, der senere også træder i kraft i EU. Det så vi fx også, da Netflix indskærpede muligheden for at dele sin konto med andre. 

Alt taler altså for, at det kun er et spørgsmål om tid, før vi også må vinke farvel til ‘Basic’-abonnementet uden reklamer her.

LÆS OGSÅ: Nu får du flere reklamer i Windows

Måske er du interesseret i ...