En android-telefon og en iPhone
iphone-android

Nu kan du få Android-systemet over på din iPhone. Vi viser dig hvordan.

© Shutterstock

Nyt hack: Lav din iPhone om til Android

Androids styresystem kan du nu få installeret på din iPhone takket være en gruppe softwareudviklere, men projektet er dog langt fra færdigt. Bliv klogere på det her.

Android eller iPhone? Det er det normale spørgsmål at få stillet, når det kommer til, hvilken type telefon, du bruger, men nu kan du faktisk svare ‘begge’.

Softwareudviklere fra firmaet Corellium har nemlig gjort det muligt at køre Androids styresystem på iPhones. Det skriver Forbes.

Jailbreak kaldes metoden, der kan få din iPhone til at opføre sig som en konkurrerende Android-telefon, men jailbreaket er langt fra færdigudviklet endnu.

Læs også: Android er mere sikker end iPhone

Project Sandcastle

Project Sandcastle er navnet på Corelliums ambitiøse projekt, der skal få Androids styresystem over på din iPhone. 

Ifølge Corellium kan du kun få Android-systemet over på din Apple-telefon, hvis du har en iPhone 7, iPhone 7 plus eller en iPod Touch, men der vil komme flere muligheder i fremtiden.

Project Sandcastle er ikke færdigudviklet. Du skal derfor ikke regne med at få den fulde Android-oplevelse på din iPhone endnu, for du kan eksempelvis ikke bruge kameraet på telefonen eller installere apps fra Google Play. 

Hvis du vil prøve det på din iPhone 7 eller iPhone 7 Plus, kan du på projektets hjemmeside downloade beta-versionen, hvor du også kan læse mere om det tekniske bag projektet. Du bør dog kun gøre det på en telefon, du ikke længere bruger.

> Læs også: Her klarer iOS sig bedre end Android

Sagsøgt af Apple

Apple har endnu ikke reageret på Project Sandcastle, men det er formentlig ikke noget, der vil begejstre tech-giganten.

Apple har allerede en retssag kørende mod Corellium, hvor sidstnævnte i forbindelse med et andet projekt er beskyldt for at have stjålet koder og andet, som Apple har ophavsretten til.

Stifterne af Corellium er dog tilsyneladende ikke blevet skræmt af Apples søgsmål, og i forbindelse med lanceringen af Project Sandcastle udtalte Corellium sig også kritisk om Apple.

“Apples dominans på markedet giver dem lov til at bestemme alt fra, hvilke apps de vil tillade bliver downloadet, til hvor mange penge de lader sig betale af udviklerne. Corelliums beslutning om at køre Android på iPhones vil endelig give kunderne mulighed for et godt alternativ til Apples App Store og iOS,” lyder det fra Corelliums advokat til Forbes. 

Allerede for 10 år siden begyndte stifterne af Corellium at køre Android på den originale iPhone. Det tog dem dengang et år at få det til at virke. Med Project Sandcastle var de færdige på under en måned.

> Læs også: iPhone-apps med malware fundet i Apples App Store

 

Måske er du interesseret i ...