iPhone reperation

Det bliver nemmere at reparere din iPhone

Fremover skal den ødelagte iPhone og andet elektronik ikke i skraldespanden med elektronik – det skal repareres i stedet.

Forestil dig en verden, hvor du taber din telefon, skærmen går i stykker og du tænker: Pyt! For du kan jo bare købe en ny skærm og skifte den ud, og så er din telefon så god som ny.

LÆS OGSÅ: Museum: Giv os din gamle mobiltelefon

Det lyder som lidt af en utopi, da rigtig mange producenter i dag laver udstyr, som er stort set umulig at reparere for menigmand.

Det skyldes blandt andet, at mange komponenter i dag limes sammen og samtidig laves meget tynde, så slutproduktet, fx en telefon eller computer, kan blive så tyndt og let som muligt.

Ny lov skal gøre reparationer nemmere

Men nu kan det faktisk blive til virkelighed; delstaten New York vedtog tidligere på måneden den første lov om 'ret til reparation' for elektronik nogensinde.

LÆS OGSÅ: Skærmreparation kan koste dig din sikkerhed

Loven dikterer, at virksomheder, der sælger digitale, elektroniske produkter, skal gøre værktøjer, dele og instruktioner til reparation tilgængelige for private såvel som for butikker, der beskæftiger sig med reparation af elektronik.

Det er altså en lov, som vil tvinge producenterne til at gøre det nemmere for både private og for virksomheder at reparere elektroniske produkter, som fx din telefon og din tablet.

Lovforslaget er stemt igennem, og mangler nu kun guvernørens underskrift for at være endelig vedtaget. Når det sker, vil den nye lovgivning træde i kraft inden for et år.

Apple og Samsung allerede i gang

Flere store virksomheder er dog allerede i gang med at omstille sig til en virkelighed, hvor der skal genbruges mere, og hvor vores elektronik skal gøres mere bæredygtig. 

LÆS OGSÅ: FairPhone 4: Bæredygtig 5G-telefon, du selv kan reparere

Eksempelvis har Apple allerede meldt ud, at det skal være nemmere at reparere deres produkter, og har fx startet et reparationsprogram, hvor selvstændige reparatører kan kvalificere sig til at modtage Apple-reservedele, værktøjer og lignende. 

Også Samsung har meldt ud, at det skal være nemmere og mere tilgængelig at reparere virksomhedens produkter. 

Så næste gang du taber din telefon, og din skærm går i stykker, skal du altså ikke blive helt så ked af det. 

Måske er du interesseret i ...