Det er frustrerende, når telefonen er langsom.

Det er frustrerende, når telefonen er langsom - ofte skyldes det bloatware.

© Shutterstock

Derfor bliver din mobiltelefon langsom

Du behøver ikke acceptere, at din telefon gradvist bliver langsommere. Vi hjælper dig med at sætte fart på din smartphone – uanset om det er en iPhone eller en Android-telefon.

Der kan være mange årsager til, at telefonen bliver sløvere med tiden.

En af de vigtigste er, at du fylder telefonen med apps, der ligger og fylder op, og mange af dem kører i baggrunden, hvor de fx henter vejrudsigter eller synkroniserer dine billeder til en backuptjeneste på nettet.

Det er ikke engang sikkert, at det er din skyld, at telefonen fyldes med apps. Nogle producenter er slemme til at fylde telefonen med “bloatware”.

Læs også: Find de apps der sluger strømmen på telefonen

Bloatware er en af synderne

Bloatware betegnelsen for de mere eller mindre overflødige apps, som producenten af telefonen har installeret på den, inden du købte den. 

Bloatware kan fx være en app, som firmaet bag app’en har betalt for at få installeret, eller det kan være telefonproducenten selv, der har forsøgt sig med sine egne apps. 

Nogle gange er det endda apps, som Google allerede har bygget ind i Android, så du er så “heldig”, at du fx har to kalender-apps på telefonen.

En sidste mulighed er, at det måske ikke så meget er din telefon, der er blevet langsom, men at tiden er løbet fra den. Hvert år kommer der nye og hurtigere modeller, og hvis du først har prøvet en telefon, der har et par år mindre på bagen end din, kan din gamle mobil føles langsom.

Læs også: Sådan rydder du op på telefonen

Læs hvordan du gør din telefon hurtigere i bladet

Hvad end det er, der sløver din telefon ned, så kan du læse meget mere i Komputer for alle nummer 2/2018, om hvad du kan gøre for at få fuld fart på den igen. 

Læs hvordan du gør din telefon hurtigere i bladet

Du kan for eksempel læse, hvordan du deaktiverer bloatware, finder de krævende apps og sletter dem, nulstiller hukommelsen og meget andet. 

I Fordelszonen finder du desuden en gennemtestet og sikker app, en såkaldt bloatware remover, som kan hjælpe dig af med de genstridige programmer (kun for abonnenter).

Køb Komputer for alle i din bladbutik eller tegn abonnement nu og læs bladet med det samme med vores Wype-app.

Lige nu får du 2 numre af Komputer for alle samt en lækker bluetooth-højtaler for kun 59,50 kroner. Du sparer over 400 kroner.

Måske er du interesseret i ...